Sport
mainImage
VEO. Archief
VEO presenteert zich aan het publiek.

VEO ging op bezoek bij Sporting Delta in Dordrecht. Tot dusver zag de poule van VEO er overzichtelijk uit: 4 ploegen gaan voor de titel en de andere 4 ploegen proberen niet te degraderen. Sporting Delta hoort bij de bovenste 4 en VEO bij de onderste en tot dusver wonnen de bovensten steeds van de ondersten. Daar leek het in Dordrecht in eerste instantie ook op. VEO, met David Nanusevski in de basis voor de afwezige Robin Fuchs, startte moeizaam en zag de thuisclub zonder veel inspanning uitlopen naar een 4-0 voorsprong. Maar toen was het genoeg. VEO had ineens wel door waar de mand hing en ging kansen benutten. 5 minuten later stond het dus weer helemaal gelijk : 4-4.

Maar daarna bleef Sporting Delta de bovenliggende partij. Gesteund door een fanatieke en vooral luidruchtige aanhang speelde het iets gemakkelijker dan VEO en scoorde vooral ook gemakkelijker. VEO kreeg genoeg kansen, veel vrije ballen ook, maar in de afwerking ging het te vaak fout. De ruststand van 10-7 was dan ook een juiste afspiegeling van het beeld dat er te zien was.

Maar na de rust was dat helemaal anders. Nu was het VEO dat uit de startblokken flitste. Of het nu kwam omdat de ploeg nu in de richting van de eigen aanhang speelde (7 man sterk) of dat de rechterkorf gewoon iets groter was dan de andere (tweederde van alle goals viel aan die kant..) is moeilijk te zeggen, maar voordat Sporting Delta het besefte was de stand weer gelijk bij 10-10. De thuisclub herpakte zich en het ging even gelijk op tot 13-13. De 13-14 die VEO in de 10e minuut maakte, betekende dat de Voorburgers in het eerste stukje na rust even veel gescoord hadden als in de hele 1e helft!

Vanaf dat moment lukte er weinig meer bij Sporting Delta. VEO ging door met scoren en liep uit naar 14-18. Bij Sporting Delta werd er flink gewisseld om de het tij de keren, maar verdedigend speelde VEO een prima wedstrijd. Zelf scoorde het ook niet meer, maar Sporting Delta kreeg geen grip op de wedstrijd. Twee aanvallen achter elkaar ging het bijvoorbeeld door de schotklok heen. En VEO? Dat speelde de wedstrijd uit. Ging in de slotfase over tot lange aanvallen en bepaalde de slotstand op 14-19.

Een puike prestatie voor Johan en zijn team. En het was ook een teamprestatie. Werkend voor elkaar maakte ze het de tegenstander zo moeilijk dat die niet aan behoorlijk korfballen toe kwam. Heersend in de paalzone en goed kijkend naar elkaars kansen. Zo win je wedstrijden tegen ook op papier betere tegenstanders.

Precies halverwege de competitie staat VEO nu 1 punt bovende degradatieplekken. Dat is mooi, maar uiteraard geen enkele garantie. Maar als het blijft spelen zoals tegen Sporting Delta, dan moet handhaving gewoon lukken.

Bron: Website VEO

Door: Jeroen Breeschoten