Bas Steffens heeft 'Forum' weer op de rails

10 February 2019, 10:04 uur
Bas Steffens

De eerste wedstrijd van dit seizoen  voor Forum Sport was in het Zeeuwse Zoutelande  tegen De Meeuwen. Forum Sport won vrij simpel met slechts  0 - 2, daar waar 0 - 5 niet misstaan zou hebben. Ditmaal de return, waarbij toch bij opgemerkt moet worden dat De Meeuwen nog slechts twee punten achter Forum Sport stonden en er een bepaalde revanche gedachte niet ondenkbaar was. Hoe anders zou de wedstrijd verlopen. Een compliment verdient de 24 jarige scheidsrechter Luc Baars uit Tilburg, om 11.00 uur werd hij gebeld in te vallen voor deze wedstrijd, Luc zit in de talentenopleiding van de KNVB en gaat zeker hoge ogen gooien er te komen. Hij floot een puike wedstrijd.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de startblokken en bepaalde na de eerste aftastende 15 minuten wie de baas was deze middag. Joshua Steenvoorden bleek in blakende vorm. In de 16e minuut speelde hij zichzelf vrij en pakte de linker hoek, de juiste keuze om de stand open te breken en de 1 - 0 aan te tekenen.

Deze bevrijdende openingstreffer bleek voor Forum Sport het startsein de druk verder op te voeren en niet zonder succes, een wederom priemende aanval was voor Stijn Luteijn te machtig, hij scoorde zwaar onder druk gezet in eigen doel.

Een eerste aanval van De Meeuwen in de 35e minuut strandde in de 16 meter hetgeen ook de enige mogelijkheid bleek in de eerste helft  voor de gasten. De al eerder genoemde Joshua Steenvoorden schoot met een uitstekende precisie de 3 - 0 binnen en leek hiermede zijn kandidatuur van Man of the Match zoals zij broer vrijdag bij Cambuur deed ook veilig te stellen. De ijzige koude harde wind weerhield de vele Forum Sport supporters er niet  van hun clubje te steunen. Dat zij kritisch zijn mag ook duidelijk zijn. Immers vorige week tegen Westlandia werd na een 0 - 3 voorsprong deze ook nog weggegeven. Deze  les was zo bleek vandaag geleerd.

Na de thee een nog machtiger Forum Sport, waarbij gezegd moet worden dat de Meeuwen  een zeer middelmatig en plichtmatig tegenstand bood . Forum Sport mocht meer en vrijelijk aanvallen en kansen creëren . Vlot liep Forum Sport door  in de 68e minuut naar 4 - 0 via Frederik Mostava,  5 - 0 op aangeven van de ingevallen Orlando Agues Ribeiro voor Mostava Frederik  door Eduardo Sauerwalt en 6 - 0 werd het door  Orlando Agues Ribeiro die zijn invalbeurt wel waarmaakte.

In zo'n ontspannen sfeer vonden nog twee wissels plaats, Ton Bijen voor Lorenzo Seymonson en Gijs Hebing voor Hugo van Diepenbeek.

De Meeuwen bleek een totaal geklopte ploeg en bood dermate weinig weerstand deze middag dat vriend en vijand vonden wanneer zo spelend behoud in deze 1e klasse voor hen ver weg is. Forum Sport heeft onder leiding van Bas Steffens en Dennis den Turk deze jonge ploeg weer volledig op het spoor en kunnen daardoor de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet gezien.

Door: Arie Quartel