Advocaat met ADO Den Haag in KNVB-beker langs Kozakken Boys

10 January 2023, 22:18 uur
ANP
Dick Advocaat.

ADO Den Haag heeft zich in het toernooi om de KNVB-beker niet laten verrassen door Kozakken Boys. Het elftal van trainer Dick Advocaat won in de tweede ronde in Werkendam met 3-1.

Xander Severina maakte de eerste twee doelpunten voor ADO, een voor rust en eentje erna. Kaj Ramsteijn scoorde in de 80e minuut tegen voor Kozakken Boys, dat uitkomt in de tweede divisie. Diep in blessuretijd zorgde Joël Zwarts met de 1-3 voor de definitieve beslissing.

Advocaat behaalde vrijdag in de competitie al zijn eerste zege als coach van ADO, door FC Dordrecht te verslaan (0-1).

De Graafschap schakelde Quick uit en zit ook bij de laatste zestien clubs in het bekertoernooi. De Doetinchemmers waren in Den Haag met 4-1 te sterk. Oud-Ajacied Siem de Jong opende al snel de score voor De Graafschap. De overige doelpunten voor het elftal van trainer Adrie Poldervaart kwamen op naam van Robin Schouten, Basar Önal en Philip Brittijn. Quick voetbalt in de derde divisie.