ADO Den Haag mag weer iedereen stadion binnenlaten

10 January 2023, 15:07 uur
Sport
mainImage
ANP

Iedereen mag weer naar een thuiswedstrijd van ADO Den Haag. De club uit de Keuken Kampioen Divisie, waar Dick Advocaat trainer is, laat weten dat het niet langer nodig is om een clubkaart te hebben om het stadion binnen te komen. Die maatregel werd ingesteld na ongeregeldheden rond een thuiswedstrijd eind vorig seizoen.

Bij de thuiswedstrijd tegen MVV van vrijdag gaat de nieuwe regeling al in. Supporters die een kaartje willen, moeten zich wel eenmalig laten registreren en identificeren. Voor risicowedstrijden kunnen wel weer strengere regels van kracht zijn. Per duel bepaalt de lokale driehoek of dat nodig is.

In en rond het stadion van ADO Den Haag braken eind mei hevige rellen uit toen de club tegen Excelsior promotie naar de Eredivisie misliep na strafschoppen. Uit onderzoek bleek dat de beveiliging van het stadion in het geheel niet op orde was. Wanneer iemand door het controlepoortje liep, konden anderen meeglippen. Minstens twintig mensen zouden zo het stadion binnen zijn gekomen en stewards grepen niet in.

Voor straf moest ADO de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in een leeg stadion spelen. Daarna waren alleen seizoenkaarthouders welkom op drie tribunes en die regels werden daarna steeds verder verruimd.


Door: ANP