Voorburgs Dagblad | 28e Sparta Molenloop komt er aan

28e Sparta Molenloop komt er aan

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voor het 28ste jaar organiseert Sparta de jaarlijkse Molenloop in samenwerking met verzekeraar Zorg en Zekerheid. Dit jaar is de Molenloop op 30 juni. De eerste jaren bestond het parkoers uit meerdere rondjes om de molen de Vlieger. Nu voert het parkoers dwars door het oude centrum van Voorburg, langs molen De Vlieger en langs de Vliet. Dat brengt veel afwisseling voor de lopers op de vijf en de tien kilometer. Voor alle lopers is de start op de eigen atletiekbaan van Sparta.

Het is elk jaar een komen en gaan van honderden jonge en oude atleten en van snelle en niet zo snelle hardlopers. Om 10.00 uur start vanaf het sportcomplex op sportpark Westvliet de 10 km en even later de 5 km. Ook dit jaar kunnen er op de 5 km teams worden ingeschreven (vijf personen, de beste drie tijden gelden). Deze wedstrijd voor teams wordt gesponsord door Sport2000. Er wordt door de leden van Sparta hard getraind om een goede indruk te maken in deze wedstrijd. De trainingsschema’s zijn opgesteld om op deze wedstrijd te pieken en een topprestatie te bereiken. Daarover kan dan nog weken worden nabeschouwd in de eigen hardloopgroep. Sparta heeft meerdere groepen, waarin lopers op hun eigen niveau gezellig en stevig kunnen trainen en sporten.

Voor kinderen op de basisschool is er om 11.30 uur de schoolrun; de schoolrun is 2,5 km. Voor deze wedstrijd schrijven veel basisscholen teams in die fanatiek strijden om de eer de snelste school te zijn. Leerlingen kunnen ook individueel mee doen. De kidsrun start om 12.15 uur. Het is bij de start van de kidsrun altijd een mooi gezicht hoe de kinderen meteen vanaf de startlijn met alle energie vertrekken.

De inschrijving is geopend op de Sparta-website ( www.avsparta.nl/molenloop ). Ook voor verdere informatie kunnen lopers het beste de Spartawebsite raadplegen. Op en rond de Vlietbruggen is op zondag 30 juni verkeershinder mogelijk tussen 10.00 en 12.00 uur. Houdt u daarmee rekening.


Door: AV Sparta | Foto: Digitaal Dagblad