Voorburgs Dagblad | 26 mei SuperZondag op Westvliet

26 mei SuperZondag op Westvliet

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Aanstaande zondag is het zover. Haalt het Eerste Elftal van Wilhelmus de titel binnen?

In 1983 werd Wilhelmus voor het laatst rechtstreeks kampioen. Toen nog in de 1e Klasse, na 2 beslissingsduelstegen Papendrecht. De 1e wedstrijd eindigde in een bloedeloze 0-0, de tweede won Wilhelmus op het terrein van Hermes DVS met 2-0. Doelpuntenmakers waren Ben van Dam en Gabri Winkels. Wilhelmus promoveerde naar de hoofdklasse A.

36 jaar later en een paar treedjes lager, kan de geschiedenis zich herhalen. Bij winst kroont Wilhelmus zich tot kampioen van de veelbesproken overgangscompetitie en promoveren zij naar de Zondag 2e Klasse.

Maar dat is nog niet alles. Ook Wilhelmus 2 kan kampioen worden! Het team van trainer Mario de Boer en teammanager Bob Goedhart speelt weliswaar een uitwedstrijd maar zal snel daarna huiswaarts keren. Zij staat met nog 1 wedstrijd op het programma in punten gelijk met DVV Delft. Wilhelmus heeft een iets beter doelsaldo. Blijft dat zo, dan wordt het Tweede kampioen en promoveert zij rechtstreeks naar de Reserve Hoofdklasse!

En wat te denken van Wilhelmus Zondag 3? Dit zeer jonge team kan zich zondag plaatsen voor de nacompetitie. Zij spelen tegen HVV op het terrein van VUC.

Het is aanstaande zondag SuperZondag. Na de wedstrijd van het Vlaggenschip zijn er optredens van Jordy Carrero en een DJ om de dag feestelijk af te sluiten.


Door: v.v. Wilhelmus | Foto: Digitaal Dagblad