Voorburgs Dagblad | Uitzending SBS6: 'Waarom stopt Voorburg duizenden euro's in het Sijtwendepark?'

Uitzending SBS6: 'Waarom stopt Voorburg duizenden euro's in het Sijtwendepark?'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Gaat wethouder Nadine Stemerdink (PvdA) in de laatste weken van dit College alsnog haar verantwoordelijkheid pakken? Of neemt ze het dossier van het Sijtwendepark, waar al jaren een affaire aan de gang is over het uitlaten van honden, mee naar het nieuwe stadsbestuur? Dat zijn voor onze redactie de meest prangende vragen naar aanleiding van een uitvoerige uitzending van gisteravond van SBS6 waarin de hele problematiek nog eens uitvoerig aan de orde kwam.

Het gaat er allemaal om of er een hek van 30.000 euro gaat komen waarachter de honden dan zouden moeten verblijven en zodoende niet allemaal los kunnen lopen. Opvallend in de uitzending was dat niemand het met de wethouder eens is. Zij had het nooit zover mogen laten komen. Dat is inmiddels wel duidelijk. Stemerdink zal er anders over denken en wel vinden dat ze er alles aan heeft gedaan, maar dat is helaas voor haar toch te makkelijk. Er is nooit een echte oplossing gekomen. Hoe vervelend deze conclusie dan ook is.

De politieke schade is behoorlijk, want het gebeurt zelden dat voor- en tegenstanders het niet met een wethouder eens zijn. Dit had veel eerder moeten worden opgelost. 'Nee' kan ook een antwoord zijn. Zaken laten voortsudderen is dodelijk. Dat blijkt in dit dossier.Het gaat de om in het rood aangegeven ruimte waar het aparte gedeelte voor honden zou moeten komen.

Het gaat overigens om een uitzending van 'In Van onze centen' waar verslaggever Kees Tol in actie komt tegen de vaak pijnlijk knullige verspilling van onze belastingcenten. ,,Bewapend met gezond verstand en een flinke dosis humor stellen we de zaken aan de kaak en halen we verhaal bij de verantwoordelijken. Want elk jaar verdwijnen er miljoenen euro's in de bodemloze put van financiële blunders'', aldus SBS6 in de aankondiging.

De uitzending is vastgelegd in een video via deze link Vanaf 1 minuut 40 is de uitzending over Voorburg (van 30 april 2018)  te zien waar volgens SBS6 duizenden euro's belastinggeld worden verspeeld. Een aantal betrokkenen kwam gisteravond bij SBS6 aan het woord.

Door Bart Bakker 


Foto: Digitaal Dagblad