Voorburgs Dagblad | Nu al een oorlogsverklaring aan de VVD

Nu al een oorlogsverklaring aan de VVD

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Leden van GBLV/Gemeentebelangen, D66 en GroenLinks gingen gisteren de straat op om campagne te voeren tegen een extra brug over de Vliet. Ze deden dat door inwoners rond de Klein Plaspoelpolder erop te wijzen dat de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP mogelijk tot gevolg hebben dat de derde oeververbinding weer een discussiepunt wordt, ondanks dat de gemeenteraad eerder besloot dat die nieuwe brug er niet zou komen.

Nu het bestemmingsplan voor de Klein Plaspoelpolder ter inspraak voor ligt, kunnen inwoners een signaal afgeven door een zienswijze in te sturen.

Hans Peter Klazenga van GBLV/Gemeentebelangen legt uit: “We roepen de stille meerderheid, die helemaal niet voor die brug is, op om duidelijk te maken dat die brug er niet moet komen. Door een zienswijze in te sturen, is het aan de onderhandelingstafel meteen duidelijk dat de nieuwe coalitie dat besluit niet moet terugdraaien.”

Charlotte Bos van D66 vult aan: “We hebben deze discussie gehad, maar vrezen toch dat de nieuwe coalitie die weer open wil breken. VVD heeft stevig ingezet op de brug. We moeten dus mogelijk nogmaals duidelijk maken dat een brug meer nadelen dan voordelen heeft.” Ook GroenLinks wil niet dat een besluit van de gemeenteraad teruggedraaid wordt. “We hebben eerder al geconstateerd dat een extra brug de verkeersproblematiek niet oplost. Bovendien kost het klauwen met geld,” aldus fractievoorzitter Jeroen van Rossum.

Op de websites van GBLV/Gemeentebelangen, D66 en GroenLinks is informatie te vinden hoe de zienswijze gemakkelijk in te dienen


Foto: Digitaal Dagblad