Voorburgs Dagblad | Louise Kortman en Juliette Bouw: 'VVD en CDA zijn er klaar voor'

Louise Kortman en Juliette Bouw: 'VVD en CDA zijn er klaar voor'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Tijdens de festiviteiten rondom de opening van het vaarseizoen aan de kade van de Oude Haven ontmoetten diverse politica's elkaar. Dit gold ook zeker voor Louise Kortman (VVD) en Juliette Bouw (CDA), die aan het water de opmerkingen maakten: 'Je ziet het. CDA en VVD kunnen het uitstekend met elkaar vinden. We zijn klaar voor de nieuwe coalitie'.

Uiteraard was hun opmerking een knipoog naar de formateur die zijn advies van VVD,CDA, PvdA en Christen Unie-SGP voor een nieuw College deze week verder gaat uitwerken. Desondanks hebben Louise Kortman en Juliette Bouw wel enig recht van spreken. Kortman zorgde er voor dat er bijna duizend inwoners op haar stemden en Bouw zorgde als lijsttrekker van het CDA voor een prima verkiezingsuitslag met vijf zetels.

Op het moment dat de likeur het 'Vlietwater' door de kelen stroomden, werd er door de aanwezigen gespeculeerd of deze vier partijen het nieuwe College gaan vormen. Opvallend waren de geluiden over de PvdA, waar in de statuten van de partij staat dat de bereidheid tot deelname aan een coalitie aan de plaatselijke ledenvergadering dient te worden voorgelegd. Aangezien Nadine Stemerdink, die zelf kandidaat-wethouder is, dit niet heeft gedaan ligt hier bij de socialisten een intern probleempje op de loer.

Maar dit mocht de (politieke) pret er gisteren aan de Oude Haven niet om drukken. Leden van GBLV voorspelden, nog voor het vierde glaasje Vlietwater, dat de nieuwe coalitie de kerst niet gaat halen.....

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad