Voorburgs Dagblad | Opmerking VVD'ster valt verkeerd, GBLV laat zich niet inkapselen

Opmerking VVD'ster valt verkeerd, GBLV laat zich niet inkapselen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De strenge opmerking van Harma Aris (VVD) richting Hans Peter Klazenga van Gemeentebelangen, die wethouder Nadine Stemerdink voor haar beleid bekritiseerde, zal aan dovemansoren zijn gericht. Daar komt bij dat onze redactie gisteren tal van steunbetuigingen voor Klazenga heeft ontvangen. De achterban van de partij met negen zetels, die de oppositie in moet, deed zich dan ook gelden. Het politieke speelveld gaat daarom nog niet rustig worden in Leidschendam-Voorburg.

Gemeentebelangen heeft al laten weten als oppositiepartij de coalitie het zo lastig mogelijk te gaan maken. Sterker nog, als het aan hen ligt, haalt de nieuwe coalitie niet eens de zomer. (Deze uitspraak was afgelopen zaterdag hoorbaar tijdens de opening van het vaarseizoen waar veel politici aanwezig waren). Ook D66 en GroenLinks zullen de komende maanden eveneens de messen slijpen.

Maar waren de woorden van Klazenga richting Stemerdink afgelopen dinsdag nu echt zo erg? Het was gewoon een zakelijke opmerking zonder beledigingen er in. Dit blijkt als men op de website van de gemeente het debat afluistert. Klazenga staat bekend als iemand die zegt wat hij denkt. De conclusie is simpel. De voorzitter van een vergadering grijpt wel in als het moet. Dat is zijn rol. Als politici elkaar gaan bekritiseren, dan wordt het er in de raadszaal weer niet gezelliger op en het zal de besluitvorming niet ten goede komen.

Door Bart Bakker

 


Foto: Digitaal Dagblad