Voorburgs Dagblad | Astrid van Eekelen: 'Kijk uit naar samenwerking met CDA, PvdA en CU-SGP'

Astrid van Eekelen: 'Kijk uit naar samenwerking met CDA, PvdA en CU-SGP'

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Op verzoek van de Gemeenteraad heeft informateur Jan Anthonie Bruijn onderzocht welke partijen een stabiel college kunnen vormen waarbij recht gedaan wordt aan de verkiezingsuitslag. De informateur heeft alle opties en wensen van verschillende partijen naast elkaar gelegd. Zijn advies: vorm een college van VVD, CDA, PvdA en CU-SGP. Deze partijen tezamen haalden bij de verkiezingen op 21 maart ruim 2000 stemmen meer dan in 2014. De VVD werd met ruim 8600 stemmen de grootste partij. Ook het CDA, de PvdA en CU-SGP wonnen stemmen en behielden hun zetelaantal.

Fractievoorzitter van de lokale VVD Astrid van Eekelen: “Wij zijn blij met dit weloverwogen advies. Onze dank gaat uit naar Jan Anthonie Bruijn. Hij heeft het proces op een kundige en betrokken wijze geleid. Er ligt nu een duidelijk openbaar advies waar we verder op gaan bouwen. Ik heb het volste vertrouwen in een vruchtbare formatieperiode met CDA, PvdA en CU-SGP en kijk erg uit naar de samenwerking.’  


In tegenstelling tot eerdere formaties in onze gemeente is dit keer de informateur benoemd door de gemeenteraad en heeft hij in alle openbaarheid zijn advies uitgebracht aan de voltallige raad. Dit is wat de VVD betreft een goed voorbeeld voor de komende periode waarin samenwerking en transparantie voorop moeten staan.


Foto: Digitaal Dagblad