Voorburgs Dagblad | Vlietkinderen start 'VlietAcademie'

Vlietkinderen start 'VlietAcademie'

mainImage
Directeuren Tine Oudshoorn (Vlietkinderen) en Simone de Jonge (SkippyPepijn) heten de (toekomstige) werknemers in de kinderopvang welkom.

Zij-instromers, BBL-ers en medewerkers zijn samen in de klas op weg naar een MBO4 diploma: ‘Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker’. "In de kinderopvang hebben we, net als in het onderwijs, te maken met een arbeidsmarkttekort", aldus Vlietkinderen-woordvoerder Yvonne Bood. "De wervingscampagnes draaien volop maar we vissen met veel organisaties in dezelfde vijver. Vlietkinderen en SkippyPepijn uit Pijnacker hebben de handen ineengeslagen en starten samen een opleidingstraject; bij Vlietkinderen heet deze ‘klas’ de VlietAcademie. Onder deze noemer valt ook de (bij)scholing van eigen medewerkers. Zowel SkippyPepijn als Vlietkinderen vinden het belangrijk om naast het opleiden van nieuwe medewerkers ook eigen medewerkers continue de kans te bieden om zich blijvend te ontwikkelen".

Omscholing 

"De zij-instromers die we een ‘omscholing’ naar werken in de kinderopvang bieden, dragen bij om onze vacatures op te lossen", vervolgt Yvonne Bood. "26 studenten starten de verkorte MBO4-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch medewerker. Dit traject brengt eigen medewerkers die zich willen ontwikkelen samen met zij-instromers, die soms al jaren dromen van een baan in de kinderopvang. Door een incompany-traject te organiseren kunnen we de theorie goed laten aansluiten op de dagelijkse praktijk. We verwachten veel van dit traject en hebben het voornemen om komend jaar weer een klas te starten".