Voorburgs Dagblad | Park Duivesteijn voor sluipverkeer?

Park Duivesteijn voor sluipverkeer?

mainImage
Nadine Stemerdink (links) en Astrid van Eekelen (rechts) bij de opening van de inrit.

Naar aanleiding van de aanleg en opening nieuwe inrit park Duivesteijn heeft de fractie van Gemeentebelangen vragen aan het College gesteld.  Afgelopen week is de nieuwe inrit naar Park Duivesteijn geopend door de Wethouder(s). Qua toegang en parkeren zal dit zeker een verbetering geven voor de daar gevestigde accommodaties. "Waar wij als fractie bang voor zijn is dat het ook gebruikt gaat worden als sluiproute en er onveilige situaties kunnen ontstaan", aldus raadslid Marien van Wijk.

De fractie van GBLV/Gemeentebelangen heeft daarom de navolgende vragen en wil met spoed antwoorden hebben.

1. Is het College het met de stelling eens dat sluipverkeer van deze inrit gebruik kan gaan maken om bijvoorbeeld Bachlaan en verkeerslichten te vermijden?

2. Zo ja, Is het College het met onze fractie eens dat er onveilige situaties kunnen ontstaan bij het verlaten van de route langs manege Hestar en manege Esbi?

3. Zo nee, er is nu al veel verkeer op deze locatie door de aanwezige accommodaties rond de parkeerterreinen aldaar. Nu zijn er al vaak problemen zoals het parkeren van auto’s waardoor de doorgang wordt belemmerd. Is het College hiermee bekend?

4. Welke maatregelen gaat het College treffen om: 1) de verkeersveiligheid te vergroten en 2) het sluipverkeer tegen te gaan?


Foto: Twitterfoto