Voorburgs Dagblad | Automoblisten negeren rode kruizen

Automoblisten negeren rode kruizen

mainImage
Ook op Prins Clausplein bekeurde politie zondag automobilsten

Weggebruikers hebben zondag op verschillende plekken rode kruizen genegeerd. Ook besloten bestuurders achteruit te gaan rijden op de snelweg, meldt de politie. Die heeft boetes uitgedeeld.

Op de A29 van Rotterdam naar Bergen op Zoom was het raak bij het Zuid-Hollandse Klaaswaal. Die weg werd daar tijdelijk afgesloten vanwege een aanrijding. Volgens de politie werden rode kruizen massaal genegeerd en reden weggebruikers er achteruit. ''Levensgevaarlijk’’, twitterde de politie, die er een politieauto op afstuurde om waar mogelijk bekeuringen uit te delen.

Op het Prins Clausplein, een knooppunt voor de aansluiting van de A4 en de A12 bij Den Haag, vond zondagochtend ook een aanrijding plaats tussen meerdere voertuigen, waarna een rijstrook werd afgesloten om een veilige werkplek te creëren voor Rijkswaterstaat en agenten. Vijftien bestuurders negeerden het rode kruis boven de rijstrook echter. ''Zij zullen een bekeuring ontvangen’’, aldus de politie op Instagram. Een bestuurder die achteruit de snelweg weer afreed, zal worden verhoord, aldus de politie. ''In alle gevallen zal de officier van justitie het boetebedrag bepalen.’’


Foto: Google Maps