Zware vernielingen bij Storm Aquapark in Vlietland

23 June 2022, 06:21 uur
Lokaal
mainImage
PR
Archieffoto van het Aquapark in Vlietland

Nog geen maand na de feestelijke opening door wethouder Astrid van Eekelen is het grootste waterpark van Nederland in Leidschendam-Voorburg ernstig vernield.

In de nacht van maandag 20 juni is het waterpretpark Storm Aquapark in het watersport- en recreatiegebied Vlietland grotendeels kapot gemaakt. De meeste objecten zijn dermate beschadigd dat de komende dagen nodig zijn om de schade te inventariseren. De beschadigde objecten worden uit het water gehaald, waarna kan blijken in welke vorm het park weer opgebouwd wordt. De eigenaren van het park hopen zo snel mogelijk weer open te zijn voor publiek.

De politie is dinsdag 21 juni direct op de hoogte gesteld. In samenwerking met de politie wordt gekeken naar vervolgstappen die genomen kunnen worden, met de aanwijzingen die er zijn. Na maanden van opbouw en veel inzet door het personeel, is dit voor iedereen die erbij betrokken is een heel moeilijk moment.

"We zijn enorm geschrokken en zeer verdrietig dat dit is gebeurd", zegt Pieter Alders, eigenaar van het park. "Nog los van wat dit voor ons persoonlijk en zakelijk betekent, vinden we het ontzettend jammer dat we zoveel mensen niet het leuke uitje kunnen bieden op het park. We doen er alles aan om met een aangepast programma toch zoveel mogelijk mensen op een positieve manier te kunnen ontvangen."
“We hopen op begrip van bezoekers, om de komende tijd zaken te herstellen. Alle hulp is welkom en mochten bezoekers of omwonenden iets gezien hebben in de nacht van maandag op dinsdag dan horen we dat natuurlijk graag.”