mainImage

'Vliethaven wordt bijzondere nieuwe woonwijk'

"Er gaat een hele mooie woonwijk ontstaan”, stelt Gert Arie Mijdam.
17 juni 2021, 16:15 uur
Lokaal

Vliethaven is een spraakmakend nieuwbouwproject in Leidschendam-Voorburg. Het team van Vliethaven BV, een samenwerking tussen WDevelop en Niersman Ontwikkeling, heeft het plan aangepast en verbeterd. Deze unieke locatie in Leidschendam biedt straks plek aan 79 bijzondere duurzame woningen en krijgt een eigen binnenhaven.

De voorbereidingen voor de ‘start verkoop fase 1’ zijn gereed. De verkoop­prijzen van bouw­nummer 1 tot en met 30 zijn vastgesteld en op de website www.vliethaven.nl vermeld. Voorburgs Dagblad laat op weg naar de start verkoop op dinsdag 22 juni de makelaars aan het woord. Gert Arie Mijdam van Reichman & Rommelaar bijt de spits af.

Voorgeschiedenis

Het project kent een voorgeschiedenis. "De eerste plannen zijn dan ook een aantal jaren geleden reeds in gang gezet. “Door de extra tijd in de ontwikkeling konden we het gehele plan optimaliseren”, vertelt Gert Arie Mijdam. “Vanuit de Provincie was enige vertraging ontstaan, maar dat is gelukkig allemaal achter de rug. Als je dan langer over een plan kunt nadenken, zie je ook verbetermogelijkheden. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. In de verkaveling is overigens nagenoeg niets veranderd. Het product is verbeterd en zodoende nog mooier geworden”.

Een aantal 'Havenwoningen'. 

Haven

De haven die in het nieuwbouwproject is verwerkt, mag als zeer bijzonder worden beschouwd. “Vaak is een haven onderdeel van de tuinen van de woningen. De bewoners richten hun tuinen dan individueel in”, zegt Gert Arie Mijdam. “In dit project is er sprake van dat de haven midden in het plan ligt. In dat gedeelte kan iedereen nu bij de haven komen en meer woningen liggen aan de haven. In dit plan grenst de haven dus niet aan tuinen, maar is er een weg die om de haven heen loopt. Dit draagt bij aan een rustiger beeld en hierdoor is de haven onderdeel van de wijk geworden. Dat is een groot voordeel”.

Toegangswegen

De toegangswegen naar Vliethaven zijn een actueel onderwerp. Omwonenden aan en rondom de Veursestraatweg vrezen drukke verkeersstromen. “De Provincie heeft besloten dat de maximum snelheid op de Veursestraatweg van 70 naar 50 kilometer gaat”, aldus Gert Arie Mijdam. “De gemeente kijkt hier ook op een positieve manier naar. We krijgen een andere inrichting van de weg. Er gaan verkeersvertragende maatregelen worden genomen. Ook hierdoor wordt het minder druk”.

Een zogenaamde Vlietvilla uit het project. 

Aantrekkingskracht

“Er gaat een bijzondere nieuwe woonwijk ontstaan”, stelt Gert Arie Mijdam. “De combinatie met water heeft een grote aantrekkingskracht. Het voordeel van Vliethaven is dat men een open verbinding zonder sluizen heeft naar De Kaag. Als je in Voorburg aan de Vliet woont, moet je toch altijd weer even De Sluis passeren. Dit levert vertraging op, maar vanuit Vliethaven zit je binnen een uur op De Kaag. Ook dat is een meerwaarde van dit project”.

De 'Erfwoningen' van het nieuwbouwproject. 

“Kortom, Vliethaven is een nieuwbouwproject zoals men maar zelden ziet. Er is een grote diversiteit aan woningtypes, bestaande uit royale appartementen, penthouses, prachtige vrijstaande villa’s, sfeervolle havenwoningen en de ideale gezinshuizen”, besluit Gert Arie Mijdam.

Men kan zich via deze link voor de nieuwbrief van Vliethaven inschrijven.

 

 


Foto: Voorburgs Dagblad