‘Vliethaven is zeldzaam project in Haagse regio’

21 June 2021, 09:59 uur
Lokaal
mainImage
Voorburgs Dagblad
Robert Kuiper op het kantoor van Frisia Makelaars bij een presentatie van Vliethaven.

Vliethaven is een spraakmakend nieuwbouwproject in Leidschendam-Voorburg. Het team van Vliethaven BV, een samenwerking tussen WDevelop en Niersman Ontwikkeling, heeft het plan aangepast en verbeterd. Deze unieke locatie in Leidschendam biedt straks plek aan 79 bijzondere duurzame woningen en krijgt een eigen binnenhaven.

De voorbereidingen voor de ‘start verkoop fase 1’ zijn gereed. De verkoopprijzen van bouw­nummer 1 tot en met 30 zijn vastgesteld en op de website www.vliethaven.nl vermeld. Voorburgs Dagblad laat op weg naar de start verkoop op dinsdag 22 juni de makelaars aan het woord. In deze editie Robert Kuiper, verantwoordelijk voor de nieuwbouw bij Frisia Makelaars. 

Dit is een zogenaamde Vlietvilla uit het project. 

Locatie

Het nieuwbouwproject Vliethaven ligt op een unieke locatie door de cultuurhistorische, de landschappelijke kwaliteiten en centrale ligging. “Na een relatief lange aanloop is er een mooi project ontstaan”, aldus Robert Kuiper. “In de zomer van vorig jaar is ons kantoor bij dit project aangesloten. Er is inmiddels veel belangstelling. Dit is te begrijpen, want er is sprake van een geweldige ligging van de woningen waarvan er veel een binding met het open water hebben. Vliethaven is daarom een nieuwbouwproject zoals men maar zelden in de Haagse regio tegen komt”.

Diversiteit

“Het gaat om 79 duurzame woningen met een grote diversiteit aan woningtypes, bestaande uit royale appartementen en penthouses, prachtige vrijstaande villa’s, sfeervolle havenwoningen en de ideale gezinshuizen”, legt Robert Kuiper uit. “Tevens is het uiterst duurzaam ontwikkeld conform de BENG-2021 eisen. Kortom, goed voor mens en milieu”.

Energie

“De architectuur is daarbij ook heel bijzonder. Auto’s zijn te gast. Er zal sprake zijn van parkeerterreinen achter de woningen waar iedere woning twee eigen parkeerplaatsen heeft. Er komen tevens brede straten en stoepen. Veelal met royale tuinen, zodat men optimaal kan genieten van het buitenleven. Tevens spreken veel kopers de aanlegplaatsen voor een boot aan”

Duurzaamheid

“Hetzelfde geldt voor de energiezuinigheid. Bij Vliethaven staat de duurzaamheid dan ook voorop. We gaan hier werken met een bijzonder en speciaal warmtepompsysteem. In dit geval met een bodemsysteem met vloerverwarming en- koeling. Ook door de panelen die op het dak liggen, voldoet het project aan de laatste eisen. De woningen zijn hierdoor gasloos".

Tweede fase

“In september vindt de tweede fase van de start verkoop plaats. We verwachten in het eerste kwartaal van komend jaar in 2022 te starten met de sloop. De verwachte oplevering zal in het vierde kwartaal van 2023”, besluit Robert Kuiper. “Voor de Haagse regio is het een bijzonder project. Dat merken we dan ook in de belangstelling. We adviseren iedereen die interesse heeft om er snel bij te zijn”.

Men kan zich via deze link voor de nieuwsbrief van Vliethaven inschrijven.