Uitblinkende keeper Petter van Pruijssen held van Forum Sport

29 September 2024, 09:17 uur
Lokaal
Petter van Pruijssen kreeg verschillende felicitaties voor zijn sterke optreden. (Foto Ap de Heus).

Na twee nipte nederlagen (beide 1-0) bij WNC en Xerxes DZB, was er de hoop bij de trouwe aanhang van Forum Sport dat er vandaag tegen LRC misschien weer wat te halen was.

LRC bleek echter een taaie tegenstander te zijn. Fysiek sterke ploeg die echt goed voetbalde. Vooral het middenveld van de ploeg uit Leerdam bleek in de 1e helft moeilijk te bespelen. Vanuit dat middenveld werden de snelle spitsen bediend die uiterst gevaarlijk bleken te zijn.

Gelukkig stond het vizier bij de mannen van LRC niet op scherp want de gehele eerste helft was LRC de betere ploeg. En ja, ook Forum Sport had wel wat mogelijkheden maar die waren niet groot in aantal. Het wachten was dan ook op de 0-1 maar daar stak doelman Petter van Pruijssen met een paar prachtige reddingen een stokje voor.

Helaas moest de middenvelder Ruben Gyamfi al na 32 minuten geblesseerd het veld verlaten. Hij is een sterkhouder op het Forum Sport middenveld en maakt veel vuile meters zoals dat in het voetbaljargon heet. De rust werd met 0-0 gehaald en dat was voor Forum Sport niet verkeerd.

De 2e helft kwam Forum Sport wat beter voor de dag. Het creëerde kansen en met name Justin van Otterloo was dicht bij een doelpunt. In de 52e minuut een bal op de lat bij doelman Petter van Pruijssen. Het engeltje ontbrak niet bij de Forum Sport doelman. Aan de andere kant een vrije trap van Haitam el Marid die via de lat boven LRC-keeper Felino Helderton weer terug in het veld kwam/ Mike de Graaf had de 1-0 op zijn schoen maar schoot te zacht in.

De wedstrijd kon alle kanten op maar leek toch de goede kant voor LRC op te gaan. De hoofdrolspeler aan Forum Sport kant, keeper Petter van Pruijssen blokte volgens scheidsrechter Maurick van Dijk een LRC-aanvaller onreglementair binnen de 16 meter. Beetje dubieus maar de scheidsrechter was gedecideerd. Penalty. Diezelfde Petter van Pruijssen stopte de goed genomen 11 meter trap miraculeus. Ook de laatste minuten nog wat kansen voor Forum Sport maar het bleef 0-0.

Een uitslag waar Forum Sport het meest tevreden over was. Het bracht het aantal punten in de competitie op zeven. Aanstaande zaterdag gaat Forum Sport op bezoek bij Heerjansdam dat net als Forum Sport zeven punten heeft.

Door: Jean Nederlof