mainImage

Start verkoop van ‘goudkust’ aan de Vliethaven

Het team van WvK, van links naar rechts: Tijmen de Rooij, Hugo Janssens, Michiel van der Harst en Wim Nieuwenburg.
19 juni 2021, 10:30 uur
Lokaal

Vliethaven is een spraakmakend nieuwbouwproject in Leidschendam-Voorburg. Het team van Vliethaven BV, een samenwerking tussen WDevelop en Niersman Ontwikkeling, heeft het plan aangepast en verbeterd. Deze unieke locatie in Leidschendam biedt straks plek aan 79 bijzondere duurzame woningen en krijgt een eigen binnenhaven.

De voorbereidingen voor de ‘start verkoop fase 1’ zijn gereed. Achtergrondinformatie over Vliethaven en woningen met bouw­nummer 1 tot en met 30 staan op de website www.vliethaven.nl vermeld waar ook de verkoopprijzen zichtbaar zijn.

Voorburgs Dagblad laat op weg naar de (online) start verkoop op dinsdag 22 juni de makelaars aan het woord. In deze editie geeft Wim Nieuwenburg van WvK Makelaars zijn visie. 

Woonomgeving

“We zijn inmiddels een tijdje onderweg met Vliethaven”, vertelt Wim Nieuwenburg. “Ondanks dat dit onze ervaring is met soortgelijke nieuwbouwprojecten, geeft het voldoening dat we met de verkoop starten. Het is bijzondere van dit project is dat het om een gedeelte van Leidschendam- Voorburg gaat met een bijzondere woonomgeving. Ook voor de gemeente zelf is dit weer een mooie impuls. Het is een fraaie mix van een water en groenrijk gebied en mag zodoende als een stukje ‘goudkust’ van Leidschendam-Voorburg worden beschouwd. Als je de Veursestraatweg afrijdt, beland je bij Vliethaven in een andere wereld. In dit nieuwbouwproject kan men dan ook straks heerlijk wonen op de grens van het prachtige natuurgebied De Duivenvoordecorridor”.

Ook deze Vlietvilla geeft aan hoe bijzonder het project is. 

Combinatie

“Als men de 79 woningen bestudeert, dan zie je dat het gebied ruim is opgezet en dat het een combinatie is van herenhuizen en vrijstaande villa’s”, vervolgt Wim Nieuwenburg. “De haven in het midden maakt het daarbij extra speciaal. Bij de eerste start verkoop van de eerste dertig bouwnummers ligt de grens in het hart van de haven. Hier zitten onder andere de vijf Vlietvilla’s bij. Dan hebben we eveneens de woningen rondom de haven. Dit zijn veelal twee- en drie onder één-kapwoningen waarvan een groot deel zicht op het water heeft. Ook komen de herenhuizen aan de Parnasfhofweg in de verkoop”.

De herenhuizen aan de Parnashofweg

Volgende fase

Na de verkoop van de eerste dertig woningen, start in september de tweede verkoopfase. “Dan zijn de appartementen aan de beurt”, aldus Wim Nieuwenburg. “Hetzelfde geldt voor woningen aan de noordelijke zijde van de Haven. De kopers kiezen, naast een fraaie architectuur, voor wonen aan het water en duurzaamheid. Ik merk overigens dat nieuwbouw steeds populairder wordt en dat men deze projecten als een alternatief ziet voor bestaande bouw in combinatie met duurzaamheid”.

De zogenaamde erfwoningen van het project.

Planning

De planning van Vliethaven is grotendeels vastgesteld. "De sloop van de opstallen is naar verwachting Q1 2022, de start van de bouw richting de zomer",  aldus Wim Nieuwenburg. “Alles loopt dan ook voorspoedig. We kijken met z’n allen naar het gehele proces”.   

Men kan zich via deze link voor de nieuwbrief van Vliethaven inschrijven.

 

 

 


Door: Bart Bakker | Foto: PR WvK.