Voorburgs Dagblad | Reactie burgemeester op weghalen tafels bij The Fox
mainImage

Reactie burgemeester op weghalen tafels bij The Fox

Assistent-manager van the Fox, Kevin Bronsteijn, wordt onaangenaam verrast door de sanctie van handhavers dat hij de tafels voor het restaurant moet weghalen.
7 april 2021, 16:52 uur
Lokaal

Een woordvoerder van burgemeester Klaas Tigelaar heeft op verzoek van Voorburgs Dagblad een aantal vragen beantwoord inzake onze publikatie over het weghalen van tafels door Handhavers van de gemeente voor restaurant The Fox in de Herenstraat. Zie hier onze eerdere publikaties. Bom onder Stadswandeling en Handhaving laat tafels voor Fox weghalen

"De stadswandeling is geen evenement en niet vergunningplichtig", aldus de woordvoerder van de burgemeester. "Onder de bijzondere Covid19 omstandigheden is bij wijze van uitzondering het afgelopen jaar op verzoek aan diverse (horeca)ondernemers onder voorwaarden toestemming verleend om voor een zaak bereide producten te verkopen aan particulieren om elders te nuttigen dan ter plaatse".

"Een van de voorwaarden die worden verbonden aan toestemming is dat er geen alcoholhoudende drank aan particulieren wordt verstrekt voor gebruik elders dan ter plaatse, vanwege het verbod hierop in artikel 18 van de Drank en horecawet. Door de Fox was geen verzoek ingediend".

"De Buitengewoon opsporingsambtenaren handhaven de regels.  Zij beoordelen de situatie en bezien of er sprake is van een overtreding. Ze denken daarbij ook mee in wat wel kan en mag. In het geval van The Fox was o.a. sprake van de buitenverkoop van alcoholhoudende drank in gesloten verpakking. Dit mocht niet op deze wijze worden verkocht".

"De handhavers treden consequent op basis van de situatie die zij waarnemen. Dit geldt zowel in de Herenstraat, Damplein, Koningin Julianaplein als bij Westfield The Mall of the Netherlands. Bij de Mall wordt zowel door Buitengewone opsporingsambtenaren als door de eigen beveiliging toezicht gehouden op het naleven van de coronaregels. Ook hier worden ondernemers aangesproken op het naleven de coronaregels, maar ook op andere regels die gelden, zoals bijvoorbeeld de regels rondom het verstrekken van alcoholhoudende drank".

 

 


Foto: Voorburgs Dagblad