Praktijkonderwijs in een culinaire ambiance

28 March 2022, 09:03 uur
Lokaal
mainImage
Dagblad070
Student Jari Wampers serveert het gerecht aan Brigitte Laukens in restaurant Classique Fine Dining van ROC Mondriaan.

Er is sprake van een gezellige drukte in restaurant ‘Classique Fine Dining’ van ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan nummer 9 in Den Haag dat zich bevindt in het gebouw ‘Invitez’ van het ‘The Hague Hospitality Experience Centre’.

De gasten die deze middag de lunch komen gebruiken, worden door diverse leerlingen van de horeca-opleiding van het ROC Mondriaan opgevangen. Restaurant Classique Fine Dining hanteert deze week het thema ‘Noordzeevis’. Voor de eerste jaars studenten kok en bediening van de school voor Horeca & Facilitaire dienstverlening, staan de hele week zowel de theorie- als praktijkvakken in het teken van dit thema.

Entree

Voor alle gasten is er een vriendelijke woordje en een glimlach die bijdragen aan een gemoedelijke entree van de gasten. Ook Brigitte Laukens, directeur van de school voor ‘Horeca en Facilitaire Dienstverlening’ van het ROC Mondriaan, is aanwezig. Zij luncht deze middag samen met journalist Bart Bakker.

Invloeden

“Classique is het luxe-restaurant van ROC Mondriaan”, legt Brigitte Laukens uit. “De keuken is Frans met Mediterrane invloeden. Tijdens de lunch serveren onze leerlingen aan de gasten een drie gangen menu voor een aantrekkelijke prijs met daarbij de diverse mogelijkheden tot een wijnarrangement. Zo’n lunch is voor onze gasten een middagje uit. Maar ook ondernemers kunnen via de website van Invitez reserveren om met hun relaties te komen lunchen”.

Beleving

De klassiek-moderne, elegante styling en de fraaie tafelaankleding in ‘Classique’ dragen bij aan de beleving. “Kenmerkend zijn het culinaire niveau en de finesse in de presentatie”, aldus Brigitte Laukens. “De regelmatig wisselende menu’s bestaan uit eigentijdse, lichte gerechten. Voor lunchende gasten geldt dat uit de dinerkaart een smaakvolle drie gangen-lunch wordt samengesteld”.

In het druk bezette ‘Classique’ doen de leerlingen hun uiterste best om de gasten een gezellige en fijne middag te bezorgen. Zo ook aan de tafel waar de ROC-directeur zich met haar journalistieke gast bevindt. Onze gastheer is BBL-leerling Jari Wampers.

Hij legt keurig uit wat de menukaart van de lunch inhoudt, is representatief, voorkomend en houdt de tafel nauwlettend in de gaten of het aan zijn gasten niets ontbreekt. “Ik ben in het kader van mijn opleiding één dag bij ROC Mondriaan”, vertelt Jari. “De andere dagen doe ik praktijkervaring op in het Scheveningse restaurant Encore. Ik ben blij met deze combinatie en de begeleiding vanuit ROC Mondriaan, want zo doe ik allerlei nieuwe indrukken op en maakt het voor mij op deze manier een veelzijdige opleiding”.

Samenwerken

Jari werkt deze middag goed samen met de ROC-leerlingen die onder leiding van vakkundige docenten heerlijke gerechten maken. Sterker nog, de gerechten vormen een ware delicatesse en zijn uiterst verfijnd klaargemaakt. “ROC Mondriaan hecht veel waarde aan het praktijkonderwijs”, zegt Brigitte Laukens. “Dankzij de bevlogen docenten en alle aanwezige apparatuur en ruimten in onze gebouwen is er sprake van hoogwaardig horeca-onderwijs. Daarbij komt naar voren dat horeca een geweldig vak is om te leren. Je kunt er later echt alle kanten mee op. We nodigen geïnteresseerden leerlingen en hun ouders dan ook graag uit om de sfeer van onze opleiding te komen proeven. Dit laatste geldt uiteraard ook voor de gerechten als zij een keer komen lunchen”.