Politiek en inwoners Voorburg lijnrecht tegenover elkaar

31 May 2023, 06:01 uur
Lokaal
mainImage
Ap de Heus
Een paar honderd boze inwoners gisteravond voor de entree bij de raadszaal.

Doordat de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg gisteravond het raadsvoorstel van wethouder Jeffrey Keus (GBLV) overname, inzake het Het Masterplan Bereikbaarheid CID Binckhorst, inclusief voorkeursvariant 1T en Basispakket Mobiliteit, staan honderden inwoners uit Voorburg-West en Oud Voorburg lijnrecht tegenover de politiek.

Deze conclusie kon gisteravond na afloop van het besluit in de wandelgangen en net buiten de raadszaal genomen worden. Uitspraken waren hoorbaar als 'vooral niet meer op D66 stemmen', die burgemeester zegt ook maar wat, een slecht begin van zijn periode in Voorburg, er wordt niet naar ons geluisterd, die wethouder kan niet onze belangen verdedigen, we gaan zelf wel naar Den Haag, wat een slecht niveau', raadsleden verdiepen zich niet in de materie, we blijven doorvechten',  en 'we hebben een achterban die wel kennis van zaken heeft'.

Het vertrouwen in het College en de gemeenteraad, onder aanvoering van burgemeester Martijn Vroom, is bij veel inwoners uit Voorburg-West en Oud Voorburg dan ook tot het vriespunt gedaald. 

Burgemeester Martijn Vroom loopt naar de inwoners toe die hem kort daarna een 'doos vol zorgen' zullen aanbieden. (Foto Ap de Heus). 

  


Door: Bart Bakker