mainImage

Jarige Rotary trakteert 'Jonge Heden'

25 november 2021, 17:05 uur
Lokaal

Rotary Voorburg bestaat 75 jaar. Om dit te vieren steunt het de Jonge Helden van stichting Woej en SenW. De Rotary zamelt geld in met een beker-actie, zodat de jonge mantelzorgers ook zelf eens in het middelpunt staan en kunnen ontspannen met een uitje, excursie of feest. De reisbeker met warmhouddeksel wordt vanaf 27 november op diverse plekken verkocht.

Een op de vijf jongeren groeit op met zorgtaken voor een ander. Officieel heten ze jonge mantelzorgers, maar in Leidschendam-Voorburg heten ze Jonge Helden. Want dat ben je wel, als je zo veel verschil maakt in iemands leven! Jonge Helden verdienen onze en uw steun. Rotary Voorburg wil meer bekendheid genereren voor de Jonge Helden. En geld inzamelen zodat de Jonge Helden ook eens zelf in het middelpunt staan en kunnen ontspannen met een uitje, excursie of feest.

Burgemeester Bijl ontvangt speciale beker

Om deze Jonge Helden te steunen organiseert Rotary Voorburg een beker-actie. Deze actie gaat van start met de overhandiging van de eerste speciale reisbeker aan burgemeester Jules Bijl. Op zaterdag 27 november om 11 uur krijgt Bijl de eerste beker aangeboden nabij de Oude Kerk in de Herenstraat te Voorburg, waarna de verkoopactie van start gaat. Op alle zaterdagen tot Kerst verkopen Rotary-leden op diverse plekken in het Huygenskwartier Voorburg speciale reisbekers, al dan niet gevuld met warme chocolademelk. Ook is de speciale beker te koop bij enkele winkeliers, zoals bij lunchroom Aan de tafel en bij kaaswinkel Proefhuys. De bekers inclusief warmhouddeksel kosten tien euro per stuk. De netto-opbrengst van de actie gaat geheel naar het jubileumdoel: het project Jonge Helden.

Beeld ‘de Mantel’

Jonge Helden zijn mantelzorgers, vandaar dat op de reisbeker een afbeelding van een mantel is geplaatst. Inspiratie voor de afbeelding vond Rotary in het beeld ‘de Mantel’ bij het gelijknamige zorgcentrum in Voorburg. Dit beeld is gemaakt door de Voorburgse beeldhouwer Frans Kokshoorn (1947-2021), ook jarenlang een gewaardeerd lid van Rotary Voorburg. 

Over de Jonge Helden en stichting Woej

De Jonge Helden is een project van Stichting Welzijn Oud & Jong (Woej), in samenwerking met Stichting Welzijn en Sport. Even zonder zorgen zijn is belangrijk. Daarom wordt ontspanning en gezelligheid geboden tijdens chillmiddagen (elke twee weken) en af en toe een uitje. Zonodig bieden de jongerenwerkers ook individuele begeleiding. Vanuit het project wordt ook voorlichting gegeven, zodat verwijzers weten van het bestaan van Jonge Helden en wat zij kunnen doen.