mainImage

‘Het is een cliché, maar hier ligt een enorme uitdaging’

Rob van Dommelen
13 oktober 2021, 19:44 uur
Lokaal

Jaren was hij jeugdtrainer en Hoofd Technische zaken bij de jeugdafdeling van voetbalvereniging VELO. Hij werkte samen met Jan de Jong en Boudewijn de Geer als Hoofd Opleidingen. Later werd dat Pierre Schulz. Hij liep ook met de gedachte rond deze job zelf te willen uitvoeren. Semper Altius bood hem deze kans. Rob van Dommelen, (53) gaat daarom graag op zijn benoeming in.

Rob van Dommelen speelde tot zijn 25ste bij RVV Rijswijk, waar hij door een kruisbandblessure stopte met voetballen en daardoor al op jonge leeftijd het trainersvak inrolde. “Door het samengaan van Rijswijk en RVC raakte ik mijn cluppie kwijt. De clubcultuur die ik bij Rijswijk gewend was, raakte door die fusie echt zoek”, concludeert hij,

Van Dommelen: “Toen mijn zoon wilde gaan voetballen, heb ik hem aangemeld bij VELO in Wateringen. Daar ben ik als jeugdtrainer begonnen en later als hoofd jeugd technische zaken in de organisatie terecht gekomen. Met Boudewijn de Geer als hoofd jeugdopleiding samen werken was één van mijn eerste taken. Dit  hield in dat we de jeugd op een hoog plan wilde laten spelen, hetgeen ook is gelukt. VELO heeft een grote jeugdafdeling met ongeveer 600 jeugdleden. Boudewijn de Geer werd na 8 jaar opgevolgd door Pierre Schulz, zodat hij kon voortborduren en uitbreiding geven aan hetgeen Boudewijn in gang had gezet. De nadruk in deze periode lag er op om dit bovenal met eigen leden te doen en de aanwas van buitenaf te reguleren”.

Peter Spruijt

“Ik liep toen ook al met de gedachte rond dat de functie hoofd jeugdopleiding voor mij geknipt zou zijn. Ik woon vlak bij het complex van Semper Altius en heb contact gehad met een oude bekende van mij, te weten Peter Spruijt. Hij runt de voetbalschool bij Semper Altius en we kwamen zo te praten over de jeugd bij deze club. Toen Peter tegen mij zei: ‘Waarom word jij geen hoofd jeugdopleiding? Deze functie past precies bij jou, want hier moet echt meer structuur aangebracht worden. Nadat ik hierover nadacht, bracht Peter mij in contact met voorzitter Eelco Eijkman en technisch coördinator Jan Willem Jonker. Mijn benoeming was begin september uiteindelijk snel beklonken. Ik heb er ook erg veel zin in”.

Plannen

“Ik zal vooral de eerste weken observeren. Bij veel teams en trainers mijn gezicht laten zien. We hebben nu zo’n 250 jeugdleden, maar helaas geen 0/ 19 team. Uiteraard heb ik ook een aantal plannen op stapel staan zoals het uitrollen van het voetbalplan, het begeleiden van de jeugdtrainers en de spelertjes op de juiste plek in de vereniging zien te krijgen. Uiteraard zal de doorvoer uiteindelijk naar de seniorenselectie hoog in het vaandel staan. Kortom, de Semper– jeugd opleiden van ‘baas over de bal’ tot ‘baas over tegenstander’ en de cultuur van de club hierbij niet uit het oog verliezen”, besluit Rob van Dommelen.

Door Nico Mos. 


Foto: Nico Mos