Forum Sport verspeelt voorsprong in extra speeltijd

26 March 2023, 11:23 uur
Lokaal
mainImage

De eerste competitiewedstrijd tussen Forum Sport en VUC in deze jaargang eindigde in een overwinning voor VUC. Het waren toen de eerste punten voor VUC. En dat terwijl Forum Sport toen over de gehele wedstrijd de betere ploeg was.

Maar ja, het is een voetbalwet dat als je zelf de kansen niet benut, de tegenstander dat wel doet.

Forum Sport was dus gewaarschuwd afgelopen zaterdag. De wedstrijd begon met een fanatiek Forum Sport dat volop de aanval zocht. Al in de 2e minuut een enorme kans voor Luk Goedbloed. Het was het begin van een langdurend offensief van Forum Sport. Met veel grote kansen.

In de 29e minuut was het dan eindelijk raak toen de Forum Sport spits Luuk Goedbloed de bal in de verre hoek van de goal achter VUC-doelman Nick Hasper schoot. Iedereen wachtte op uitbreiding van de voorsprong maar het was juist VUC dat de laatste minuten van de 1e helft grote kansen kreeg. Carlos Massoxi en Quinten van der Kraaij zagen hun inzetten gekeerd worden door doelman Bas Tanis van Forum Sport. In de 46e minuut een afstandspegel van Jeffrey van Roon dat doel trof. Misschien een zogenaamd zondag schot, maar hij telde wel. 1-1. Na rust hetzelfde spelbeeld. Een sterker Forum Sport en een bij vlagen gevaarlijk VUC dat slim counterde. Trainer Bas Steffens had de snelle Soufiane Marfouk ingebracht en dat gaf wat meer stootkracht bij de Forum Sport voorwaartsen.

Luuk Goedbloed was in de 54e minuut attent bij een verkeerde terugspeelbal van een van de VUC-verdedigers en prikte de 1-2 binnen.

Een paar minuten later een duidelijke handsbal in de 16 bij VUC.  Alle toeschouwers op het gezellig volle VUC-complex zagen het, behalve scheidsrechter Maarten Streef. Zelfs na het raadplegen van zijn onafhankelijk assistent-scheidsrechter bleef hij bij zijn besluit.

In de 76e minuut pakte Forum Sporter Ruben Gyamfi zijn tweede gele kaart na vasthouden van zijn tegenstander. Hij kon vertrekken. Niet zo slim want hij dupeerde hier zijn elftal mee. Het werd vanaf dat moment een meer gelijk opgaande wedstrijd. VUC rook zijn kans en werd in haar spel brutaler. Toch leek de wedstrijd in de 85e minuut beslist toen invaller Soufiane Marfouk de 1-3 voor Forum Sport binnenschoot.

Maar dat was niet zo. In de 90e minuut schoot Vuc invaller Jordy Brouwer de 2-3 binnen om een paar minuten later (volgens de VUC omroeper met een identieke goal) de 3-3 aan te tekenen. De wedstrijd eindigde derhalve in een 3-3 gelijkspel. Heel slordig van Forum Sport om zo twee punten weg te geven. Frustratie alom. VUC koesterde uiteraard de gewonnen punt, die helpt in de strijd tegen degradatie.

Volgende week speelt Forum Sport (nu op een 6e plaats) tegen het twee plaatsen hogerstaande Valken 68. VUC gaat op bezoek bij Honselersdijk.

 


Door: Jean Nederlof