Forum Sport verspeelt kans op punten in de eerste helft

13 October 2024, 10:59 uur
Lokaal
Ap de Heus

Na de driepunter vorige week uit bij Heerjansdam waren er positieve verwachtingen voor de wedstrijd tegen Unitas. Immers, Unitas stond wat lager op de ranglijst en Forum Sport speelde een thuiswedstrijd.

Naast de langdurig geblesseerde spelers kon trainer Bas Steffens tegen Unitas niet beschikken over Diego Lopez, Haitam el Marid en Ruben Gyamfi terwijl in de warming up ook Younes Boutkabout met een blessure moest afhaken.

En ondanks de brede selectie scheelt het wel als een aantal sterkhouders er niet bij zijn. De vaste patronen lopen dan toch even anders met de invallers.

De invallers kwamen uit de O23 van Forum Sport. Dat is de Forum Sport kweekvijver van talenten en dat ze talent hebben lieten de invallers ook vandaag weer zien.

Maar aan Unitas had Forum Sport een zware dobber. De ploeg uit Gorinchem startte de wedstrijd heel sterk en drong Forum Sport vanaf de 1e minuut in de verdediging. De eerste 25 minuten was er sprake van een overrompeling en kwam Forum Sport bijna niet over de middellijn. En juist op het moment dat de wedstrijd wat meer in evenwicht kwam scoorde Unitas. In de 31e minuut, uit het niets een hard schot van Jeroen Sterrenburg van een meter of 20, dat hoog in de linkerbovenhoek achter Forum Sport doelman Petter van Pruijssen binnenviel.

Forum Sport was net bekomen van de schrik toen de 2e goal van Unitas viel.  Linksbuiten Joshua Ibinayin werd de diepte ingestuurd. Passeerde op volle snelheid een verdediger van Forum Sport en schoot vanuit een moeilijke hoek hard binnen.

Een paar minuten later kon trainer Bas Steffens zijn elftal in de kleedkamer toespreken. En wat er gezegd is weet ik niet maar er kwam een totaal ander elftal in het veld. Niet qua namen maar vooral qua spel. Lekker fanatiek, duels winnen en vooral veel op de aanval spelen.

Er ontstonden kansen. Twee strakke voorzetten die door Jerone Goodett en Jesse de Graaf net gemist werden. Een dubieus moment in het strafschopgebied, toen aanvaller Jesse de Graaf gevloerd werd, waar heel veel mensen, waaronder ikzelf, dachten aan een strafschop, maar scheidsrechter Koen Molenaar liet doorspelen.

Het lukte daardoor niet om de aansluitingstreffer te maken en dat brak de ploeg uiteindelijk op. De 0-2 achterstand , opgelopen in de 1e helft,  bleek een te groot obstakel. Veel inzet, veel strijd maar het bleef 0-2 voor Unitas. Komende week de uitwedstrijd tegen Achilles Veen. Met het spel van de 2e helft is er voor Forum Sport zeker van alles mogelijk!