Forum Sport vergeet zichzelf te belonen

22 September 2024, 10:05 uur
Lokaal

Na de vervelende onverdiende 1-0 nederlaag tegen WNC vorige week was Forum Sport erop gebrand tegen Xerxes DZB een goed resultaat neer te zetten. En dat was een uitdaging want Xerxes DZB was de competitie goed begonnen met 9 punten uit 4 wedstrijden.

Op het zonovergoten-, prachtige sportcomplex Faas Wilkes in Rotterdam Zevenkamp stonden twee ploegen aan de aftrap die vorig jaar gepromoveerd waren uit de 1e klasse. Xerxes DZB schoot uit de startblokken. Met gevarieerd aanvalsspel over de vleugels werd Forum Sport meteen onder druk gezet en was het goed opletten.

Forum Sport speelde vanuit een gesloten verdediging en loerde op haar beurt op de counter met de snelle Jerone Goodett en Jesse Graaff voorin. De eerste echte kans was er aan Forum Sport zijde voor Jerone Goodett die een pass vanuit de verdediging van Xerxes DZB onderschepte en alleen op de keeper afging. Het lukte net niet te scoren maar het maakte ook Xerxes DZB attent op de snelheid en slimheid van onze voorhoede. Het spel ging op en neer zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Wel wat mogelijkheden…..

Toch werd het in de 43e minuut 1-0. Keeper Petter van Pruijssen wilde de bal uit een voorzet van Nick Slotboom uit de lucht pakken maar net voordat hij dat wilde doen raakte, de opnieuw sterk spelende, Ruben Gyamfi de bal verkeerd. Heel ongelukkig viel de bal achter de Forum Sport doelman binnen.

Een doelpunt dat ervoor zorgde dat de rust met 1-0 werd ingegaan. Na rust een sterker spelend Forum Sport dat echt alles uit de kast haalde om de achterstand goed te maken. Duels werden weer vaak gewonnen en het spel speelde zich meer en meer op de helft van Xerxes DZB af. En omdat Xerxes DZB de paar goede kansen die het kreeg niet wist te benutten bleef het spannend.

Aan de andere kant wist Forum Sport ook niet te scoren, al waren ze er na een hoekschop (Nychel L’Ami) en afstandsschot (Haitam el Marid) erg dichtbij. De keeper van Xerxes DZB, Ferry Hagendijk, speelde ook een sterke partij.

Conditioneel en technisch was het prima bij Forum Sport. Alleen vergat het elftal zich te belonen. Ook de 4 wissels die trainer Bas Steffens toepaste deden het tij niet keren. De stand veranderde niet en zo liep Forum Sport ook deze zaterdag weer tegen een 1-0 nederlaag aan. Daar waar ook vandaag een gelijkspel zeker verdiend was geweest. Maar ja, daar koop je niks voor. De punten bleven in Rotterdam.

Na afloop in de bestuurskamer van Xerxes werden we gastvrij ontvangen en getrakteerd op een zeer uitgebreid vis-buffet dat door een van de Xerxes DZB sponsors was aangeboden.

Ik heb veel verenigingen en bestuurskamers mogen bezoeken maar deze ontvangst  was wel heel bijzonder!

Volgende week ontvangt Forum Sport thuis LRC uit Leerdam en gaat Xerxes DZB op bezoek bij WNC in Waardenburg.

Door: Jean Nederlof