Angst om voor eigen publiek te spelen?

17 October 2021, 09:56 uur
Lokaal

De thuiswedstrijden lopen bij Forum Sport (nog) niet naar wens. Sterker, het prille seizoen verloopt (te) wisselvallig. Zouden de Voorburgers soms angst hebben om voor eigen publiek te spelen? Afgelopen zaterdag tegen AFC leek de wedstrijd in de tas, maar de Amsterdammers ging er toch met de winst vandoor (1-2). Dit leverde na afloop dan ook een fikse kater op.

De wedstrijd begon hoopvol met een aandringend Forum Sport waar beurtelings Marc du Chatenier en Mike de Graaf in de spits op doken. Ook de buitenspelers van de thuisclub Lorenzo Seymonzon en Lucius Gyamfi wisselden continu van plek. Maar beide spelers konden 90 minuten geen vuist maken, omdat ze hun meerdere moesten erkennen in de sterk spelende AFC vleugelverdedigers.

De eerste helft was, optisch gezien, de thuisclub de bovenliggende partij, maar de kansen werden niet echt afgedwongen. Overigens voor de gasten uit Amsterdam gold hetzelfde. Een handvol hoekschoppen en vrije trappen daargelaten.

Marit el Haitam

Na rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Maar na een dik uur speeltijd kreeg de behendige Forum Sport middenvelder, Marit el Haitam, de bal in bezit. Hij zette twee verdedigers op het verkeerde been en schoot de bal in de verre hoek (1-0). Het doelpunt kwam wel enigszins uit de lucht vallen, omdat de thuisclub gewoonweg te weinig afdwong. AFC rechte de rug en via een vrije trap belandde de bal bij de geheel vrijstaande Quincy Kluivert, die raak kopte (1-1). Het slotoffensief was echter voor de Amsterdammers. Zij maakten in de slotfase alsnog de 1-2.