Achilles Veen en Forum Sport in evenwicht

20 October 2024, 10:52 uur
Lokaal
mainImage

Een primeur op het programma voor Achilles Veen en Forum Sport. Nog nooit eerder troffen beide ploegen elkaar. Forum Sport is debutant en Achilles Veen al enige tijd spelend op divisie niveau. Daar was in de wedstrijd weinig van te merken en dat was vooral dankzij de fantastische wedstrijdinstelling en de vechtlust aan Forum Sport kant!

De weer volop aanwezige Forum supporters stapten toch wel met enige twijfel in de auto voor de reis naar Veen in Noord Brabant. Want: een volle ziekenboeg waarvoor weliswaar sterke invallers klaar staan maar ook een blik op de ranglijst (Achilles 4e  plek) en het resultaat van vorige week.

Afijn genoeg gesprekstof voor de autorit naar het fantastische sportcomplex van Achilles Veen. Zoiets willen wij dus ook. Ik zou de mensen die met project nieuwbouw bezig zijn, willen aanraden eens een kijkje in Veen te nemen.

Dan de wedstrijd. Forum startte met een 3 mans verdedigingblok dat de hele wedstrijd stond als een huis.

Het 1e kwartier vooral aftasten, Forum leunt achterover, laat Achilles Veen het spel maken en loert op een counter met de snelle Jesse de Gaaf en Jerone Goodett voorin. Forum geeft weinig weg en het gevaar van Achilles Veen komt uit de hoekschoppen die eenvoudig onschadelijk werden gemaakt. In de 19e minuut schrik bij de Forum aanhang: keeper Petter van Pruijssen gaat erbij zitten en grijpt naar zijn hamstring. Tijd voor Bas Steffens om zijn mannen even bij zich te roepen voor een korte time-out. Gelukkig kon Petter weer verder en keepte wederom een foutloze wedstrijd.

In de 37e minuut noteer ik het hoogtepunt aan Forum Sport kant: een 3 schijven aanval, 1 keer raken waarna Amin Nasri met een vlammend schot de lat raakte. Had zeker beter verdiend.

De eerste helft van deze sportieve wedstrijd o.l.v. prima scheids Thomas Groenendijk, wordt afgesloten met 0-0. Na rust een ongewijzigd Forum Sport binnen de lijnen.

In de 53e minuut de grootste kans voor Achilles Veen waarbij het schot op de lat eindigt. Daar komen we goed weg. In de 58e minuut een corner van Achilles Veen, scrimmage voor het doel en gejuich van Achilles spelers. Scheidsrechter staat er bovenop: geen doelpunt, gestopt voor de lijn en zeker ook geen overtreding. Na 60 minuten wordt bij Forum de moegestreden Amin Nasri vervangen door Achraf el Jaouhari, weer zo een talent uit de geprezen jeugdopleiding van Forum.

Vanaf de 80e minuut zet Achilles Veen het slotoffensief in, maar komen niet verder dan een vlammend schot dat net naast gaat.

De Achilles- en Forumsupporters maken zich op voor het Oktoberfest in het Achillesclubhuis, resp. de terugreis naar Voorburg. Ze kunnen beide leven met 1 punt uit deze sportieve strijd.

Maar dan is daar opeens de 93e minuut: een diepe bal op onze razendsnelle Jerone Goodett, hij is sneller dan zijn tegenstander, gaat alleen op de keeper af, schiet…helaas de keeper pakt de bal en is de held van Achilles Veen: hij redt op dat moment een punt voor zijn club en is man of the match.

Kort erna fluit de scheidsrechter voor het eind en kunnen we met 1 punt uit deze moeilijke uitwedstrijd naar de 3e helft.

Groot compliment mede namens de meegereisde supporters voor de vechtlust en de wil om een resultaat te halen. 0-0 is hier een resultaat, vind ik. Jullie niet, denk ik.

Komende week geen programma en daarna op 2 november de Leidschendam Voorburg-stadsderby: “De Blauwen tegen de Rooie”, Forum Sport – RKAVV.

Dat wordt een mooie zaterdag en ook dan weer een primeur want nooit eerder speelden we in competitieverband tegen elkaar.

Aanvang: 2 november 18.00 uur (!) Voetbalpark ’t Loo Voorburg. Welkom !

Door: Ruud Sterk