Voorburgs Dagblad | Willem-Alexander geeft steun aan lokale boekwinkels
mainImage

Willem-Alexander geeft steun aan lokale boekwinkels

21 januari 2021, 12:05 uur
Landelijk

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend digitaal een gesprek gevoerd met een vertegenwoordiging van de boekverkopersbranche. Het gesprek stond in het teken van de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sector.

De koning sprak met eigenaars van een aantal grote boekwinkels uit het land, zoals Ton Harmes van Dominicanen in Maastricht, Monique Kauffman van Dekker van de Vegt in Nijmegen en Fabian Paagman van Paagman in Den Haag. De boekverkopers vertelden Willem-Alexander hoe zij hun klantenkring tijdens de sluiting proberen te behouden met onder meer online-activiteiten en persoonlijke bezorging van de bestellingen.

In de eerste coronagolf bleven boekhandels open, maar nu zijn ze in de lockdown dicht. Een op de drie boekhandels zegt in de gevarenzone te komen als er niet snel iets verandert. Via de actie #steunjeboekhandel roepen de brancheorganisatie en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) mensen op te kopen bij de boekwinkel in hun eigen woonplaats.


Door: ANP | Foto: ANP