Voorburgs Dagblad | Strengere maatregelen in strijd tegen corona van kracht
mainImage

Strengere maatregelen in strijd tegen corona van kracht

29 september 2020, 18:39 uur
Landelijk

Het kabinet heeft maandag nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd om de tweede coronagolf tegen te gaan. De meeste maatregelen zijn dinsdagavond om 18.00 uur van kracht gegaan en duren in principe drie weken.

Sinds het tijdstip is het advies officieel zo weinig mogelijk te reizen en zoveel mogelijk thuiswerken. Vanaf nu moeten horecazaken om 22.00 uur dicht, en om 21.00 uur de lichten aandoen. De groepsgrootte voor binnenruimtes wordt beperkt tot dertig, voor buitenlocaties is dat maximaal veertig. Er gelden wel een aantal uitzonderingen zoals bij demonstraties, culturele instellingen, dierentuinen en bedrijven. Huishoudens mogen thuis nog maar drie gasten van 13 jaar en ouder ontvangen en er wordt geen publiek meer toegelaten bij alle sportwedstrijden van profs en amateurs, waaronder het betaald voetbal.

In winkels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag luidt het advies aan klanten een mondkapjes te dragen en de detailhandel moet weer een deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat personen 1,5 meter afstand houden. Ook geldt vanaf dan voor alle zogenoemde contactberoepen een registratieplicht. Bijvoorbeeld kappers moeten dus, net als horecagelegenheden, aan hun klanten vragen om contactgegevens achter te laten.


Door: ANP