mainImage

Meer vertoningen bij Pathé buiten uren van lockdown

Bouw derde Pathé start dit jaar
27 november 2021, 09:30 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

In de uren buiten de avondlockdown gaat Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, vanaf zondag waar mogelijk meer vertoningen programmeren. Dat laat een woordvoerder zaterdag desgevraagd weten. "Wij zullen de programmering gaan optimaliseren waar mogelijk", meldt hij. De actuele informatie en starttijden zullen vanaf zondag op de website van de bioscoopketen te vinden zijn.

De bioscoopsector noemt het "een enorme klap" dat bioscopen en filmtheaters niet alleen om 17.00 uur moeten sluiten, maar dat ze naast de controle van het coronatoegangsbewijs ook de anderhalve meter afstand moeten gaan handhaven. De sector vindt de maatregelen onbegrijpelijk: "De bioscoopsector heeft de QR-check vanaf het begin op orde en controleert actief. Gedurende de gehele coronacrisis zijn er geen herleidbare besmettingen naar de bioscopen en filmtheaters vastgesteld."

Het is onduidelijk of alle nieuwe bioscoopfilms die in de komende weken gepland stonden ook uitgaan. De makers van de familiefilm Captain Nova, die vanaf donderdag te zien zou zijn, hebben al laten weten gewoon te gaan draaien. "Juist in deze tijd zien we het als onze taak om mensen afleiding te bieden", aldus de makers.


Door: ANP | Foto: Digitaal Dagblad