Derksen: geen excuses aan Baudet, ik heb niks misdaan

22 September 2022, 13:26 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Johan Derksen is niet van plan om zijn excuses aan Thierry Baudet te maken voor zijn opmerking dat de politicus geliquideerd moet worden. Tegenover RTL Boulevard blijft Derksen erbij dat het een verspreking was en dat hij daarom geen reden ziet om sorry te zeggen. "Ik bied m'n excuses niet aan, ik heb niets misdaan", zegt Derksen.

Derksen zei woensdagavond in Vandaag Inside over de Forum voor Democratie-leider dat "ze die gozer moeten liquideren". Direct daarna herstelde hij zijn uitspraak en zei hij dat hij bedoelde dat "ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag". Daar blijft Derksen ook na de uitzending bij. "Mensen die het gezien hebben, die hebben gezien dat het een slip of the tongue was en dat ik het ook meteen hersteld heb", zegt Derksen.

Dat FvD vanwege de uitspraak mogelijk aangifte gaat doen tegen Derksen, vindt ook presentator Wilfred Genee niet te geloven. "Als de man dat in oprechtheid had gezegd, dat hij dat meende, dan zou je daar iets mee moeten doen. Maar Johan heeft gewoon een slip of the tongue gemaakt. Gaan we daarmee zo aan de haal? Het is ongelooflijk", zegt hij in het showprogramma. Ook Derksen is niet onder indruk van de mogelijke melding bij de politie. "Het doet niks met me. Het interesseert me geen reet. Ze doen maar aangifte. Dan neem ik een advocaat en die handelt het maar af."

SBS6, de zender waarop VI wordt uitgezonden, noemde de opmerking van Johan Derksen dat Thierry Baudet geliquideerd moet worden donderdag ook "een verspreking".


Door: ANP