Berichtendienst WhatsApp getroffen door storing

3 April 2024, 21:37 uur
Landelijk
mainImage

Berichtendienst WhatsApp is woensdagavond getroffen door een storing. Gebruikers kunnen geen berichten verzenden of ontvangen. Op de website Allestoringen is te zien dat het aantal klachten rond 20.05 uur begon op te lopen tot uiteindelijk zo'n 150.000 meldingen. Zo'n drie kwartier later leek de berichtendienst het in sommige gevallen weer te doen. De oorzaak van de storing is vooralsnog niet bekend.

WhatsApp werkt in meerdere landen niet. Bij storingsmeldsite Downdetector kwamen in korte tijd meer dan 17.000 meldingen binnen. De meldingen komen binnen uit onder meer India, het Verenigd Koninkrijk en Brazilië.

Volgens Allestoringen waren er woensdagavond ook technische problemen bij Facebook en Instagram, die ook in handen zijn van het Amerikaanse bedrijf Meta. Die diensten lijken weer te werken. Meta heeft nog niet gereageerd.

Vorige maand kampte Facebook, Messenger en Instagram ook al met een wereldwijde storing. Die werd volgens moederbedrijf Meta veroorzaakt door een "technisch probleem".

 


Door: ANP