Voorburgs Dagblad | Zoetermeer groeit naar bijna 125.000 inwoners

Zoetermeer groeit naar bijna 125.000 inwoners

mainImage
Zoetermeer groeit naar bijna 125.000 inwoners

Tijdens het druk bezochte Vastgoed Debat, dat in oktober op initiatief van Meijs & Alink NVM Makelaardij en Consultancy bij Central Park in Voorburg werd gehouden, kwam het enorme tekort aan woningen in de Haagse regio nadrukkelijk naar voren. Diverse experts uit de woningsector gaven toen al aan dat er op korte termijn iets moest gaan gebeuren. De eerste contouren van de ontwikkelingen worden nu ook in Zoetermeer reeds zichtbaar. Deze stad blijft namelijk maar groeien. Zo kwamen er vorig jaar in elf maanden tijd 290 extra inwoners bij. In totaal telde Zoetermeer volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) eind november 124.992 mensen.

Maandelijks werden er tussen de 94 en 122 kinderen geboren in Zoetermeer, maar overleden er tussen de 63 en 105 inwoners.

De verwachtingen van Vastgoed Goed specialisten zijn dat ook de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Den Haag in 2019 ook een enorm groei gaan doormaken. Zowel op het gebied van nieuwe woningen als inwoners.

Door Bart Bakker


Foto: Digitaal Dagblad