Voorburgs Dagblad | Schade jaarwisseling: 15 tot 20 miljoen euro

Schade jaarwisseling: 15 tot 20 miljoen euro

mainImage
Schade jaarwisseling: 15 tot 20 miljoen euro

Verzekeraars schatten de schade van de jaarwisseling op 15 tot 20 miljoen euro. Volgens de eerste berekeningen van het Verbond van Verzekeraars kwam de particuliere schade vorig jaar uit op circa 10 miljoen. De schatting beperkt zich tot verzekerde schade die onder de dekking valt van particuliere opstal-, inboedel- en autoverzekeringen.

Stichting Salvage, die namens brandverzekeraars eerste hulp bij brand biedt aan verzekerden, ontving rond de jaarwisseling een recordaantal meldingen van woningbranden.

De schadeomvang door de vonkregen in Scheveningen is nog niet bekend doordat verzekeraars nog geen totaalbeeld van alle schadeclaims hebben.

Het hogere schadebedrag komt mede door het zachte weer, verklaart het verbond. ,,Het was droog en niet erg koud. De ervaring leert dat men dan langer buiten blijft om vuurwerk af te steken,” zegt Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

,,Dat Stichting Salvage nog nooit zoveel meldingen heeft ontvangen, toont aan dat er sprake was van een uitzonderlijke jaarwisseling”, aldus Weuring. Volgens de verzekeraars wordt de meeste schade veroorzaakt door illegaal vuurwerk en vandalisme.


Foto: Digitaal Dagblad