Voorburgs Dagblad | Pop-up Bazar leidt tot vaste samenwerking tussen klokkenmakers
mainImage

Pop-up Bazar leidt tot vaste samenwerking tussen klokkenmakers

Afbeelding is niet meer beschikbaar
29 april 2018, 08:52 uur
Geld & RechtMustafa Saeed en Jan Bert van Laren, eigenaar van de klokkenwinkel The Hands of Time hebben een arbeidscontract getekend. De klokkenmakers kennen elkaar sinds de Pop-up Bazar afgelopen oktober in Huygenskwartier Voorburg. Tijdens de bazar werkten gevluchte vakmensen en hun Nederlandse vakgenoten een dag samen. Na deze dag heeft het werkgeversservicepunt er voor gezorgd dat de samenwerking tussen de klokkenmakers voortgezet kon worden door middel van een leer-werkplek. Deze overeenkomst wordt nu omgezet in een contract voor zes maanden.

“Mustafa kwam als geroepen”, zegt van Laren, “Ik was al tijden op zoek naar een klokkenmaker, omdat ik het werk niet meer alleen aankan. We hebben elkaar ontmoet dankzij de Pop-up Bazar.” Na de bazar liep Mustafa een leerwerkstage in de winkel en die is dankzij de inspanningen van het werkgeverservicepunt nu omgezet in een tijdelijk contract. Mustafa straalt en vertelt tijdens het ondertekenen: “Ik ging gisteren mee naar een vakbeurs. Ik ben blij dat ik hier na twee jaar zonder werk mijn ambacht weer kan oppakken.” Voor de gelegenheid heeft van Laren speciale jassen laten maken. “Dat hoort bij ons vak om te voorkomen dat er stof of pluisjes uit je kleding in de uurwerken komt.” Hij geniet ervan in Mustafa een collega te vinden die er zo’n plezier in heeft, dat hij soms zit te zingen tijdens het reparatiewerk.

Werkgeversservicepunt

Werkstages leiden vaker tot een duurzaam werkverband geeft wethouder Nadine Stemerdink aan. Dat is ook de insteek van ons werkgeversservicepunt, mensen aan een betaalde baan helpen die bij ze past. “Mustafa en Jan Bert zijn een inspirerend en belangrijk voorbeeld van samenwerking tussen het werkgeverspunt van de gemeente, ondernemers en werkzoekenden. Het geeft aan dat je samen zoveel meer kan bereiken!"

Pop- up Bazar

De Pop-up Bazar werd georganiseerd door de Stadscoalitie. Zij brengen vakgenoten met hetzelfde beroep bij elkaar tijdens een evenement. De klokkenmakers zijn een voorbeeld, maar ook modeontwerpers, schoenmakers, koks, kunstenaars, patissiers en muzikanten namen aan de bazar deel. De Stadscoalitie verkent innovatieve manieren om nieuwe en gevestigde inwoners duurzaam met elkaar te verbinden en ontving de aanmoedigingsprijs van de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2018.

Bron: Gemeente Leidschendam-Voorburg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad