Voorburgs Dagblad | Onrust rondom subsidies

Onrust rondom subsidies

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de gemeente Leidschendam-Voorburg is onrust ontstaan rond de zogenaamde subsidietafels. Vertegenwoordigers van organisaties en bedrijven, die menen recht te hebben op subsidies, moeten zelf met elkaar om de tafel gaan zitten. Zij moeten er dan onderling zien uit te komen om de ‘koek’ te verdelen.  “Idioterie van de bovenste plank”, laat een betrokkene weten. “Ik moet met mijn collega’s, die het geld ook hard nodig hebben, dan gaan strijden om de subsidie”.

Hoe ziet zoiets er bijvoorbeeld in de praktijk uit?  Dave Fisser (A Walk in the Park), Frank Rozenberg (Huygens Festival) en Stephan Evenblij (toneel in Hofwijck) gaan elkaar dan diep in de ogen kijken. Een fles wijn er bij en dan in polonaise de zaal uit? Sport & Welzijn zit overigens aan vrijwel iedere tafel omdat zij menen recht te hebben op veel subsidie. Zo kan men nog even doorgaan. Het levert in de voorfase nog al de nodige irritaties op. 

Een onlangs gehouden bijeenkomst in Veur Theater liep onlangs voor de gemeente in negatieve zin behoorlijk uit de hand. Er bleek veel onduidelijkheid te zijn en de onvrede was groot. De verantwoordelijke ambtenaren lieten het in betoog, volgens ingewijden, afweten.

Tevens zijn de vertegenwoordigers van de organisaties veel tijd kwijt, want het gaat om meerdere sessies waar men bij moet aanschuiven. In het Veur Theater kan men beter er een toneelvoorstelling van maken, want deze werkwijze zorgt voor uitverkochte zalen. Een soort ‘theater van de lach’.

Het College heeft daarbij ook nog eens aangegeven dat er stevig bezuinigd dient te worden. Prettige wedstrijd allemaal en wees vooral lief voor elkaar....

Bart Bakker is journalist en online media-adviseur van Voorburgs Dagblad


Foto: Digitaal Dagblad