Voorburgs Dagblad | Verdachte van inhuren huurmoordenaar blijft in cel
mainImage

Verdachte van inhuren huurmoordenaar blijft in cel

20 november 2020, 11:03 uur
Den Haag & Regio

De 37-jarige Hagenaar die vastzit op verdenking een huurmoordenaar te hebben willen inschakelen om zijn vrouw te vermoorden, blijft tot zeker februari volgend jaar in de cel. Het Openbaar Ministerie noch de rechtbank ging mee in het verhaal van de advocaat dat de verdachte geen plannen meer zou hebben zijn vrouw, met wie hij in scheiding lag, te vermoorden.

De man had de beoogde huurmoordenaar, die later een oplichter bleek te zijn, al een aanbetaling van 1976 euro gedaan. In totaal zou hij 4000 euro hebben geboden. De verdachte had de plannen na zijn aanhouding bekend. Hij verklaarde ook daarna zelfmoord te hebben willen plegen. Hij zou echter voor zijn arrestatie de opdracht al hebben ingetrokken.

Waar de advocaat met informatie kwam dat de man al zijn plannen inderdaad had opgegeven, kwam het OM met berichten dat de man nog steeds wrok koestert jegens zijn ex. De rechter ging met de officier mee, maar stond wel toe dat een vriend van de verdachte wordt gehoord die zou kunnen bevestigen dat de moordopdracht is ingetrokken.

 


Foto: ANP