mainImage

Twee vrouwen en man vrijgesproken van verkrachting tijdens dates

22 april 2022, 14:02 uur
Den Haag & Regio

De rechtbank Den Haag heeft vandaag twee vrouwen en een man vrijgesproken van vier verkrachtingen tijdens dates in hun woning in Den Haag. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om tot een veroordeling te komen. De verdachten krijgen wel een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd voor het aanwezig hebben van GHB en het voorhanden hebben van een vuurwapen en munitie.

De aangeefsters hebben bij de politie verklaard over een date die ze op een datingsite met een vrouw hadden gemaakt, maar aangekomen in de woning werden ze geconfronteerd met de aanwezigheid van nog een vrouw en een man. Vervolgens vonden in de woning allerlei seksuele handelingen plaats, waarvan de aangeefsters stellen dat die niet allemaal vrijwillig zijn geweest, ook omdat een aantal van hen vermoedde dat ze gedrogeerd waren.

De rechtbank is van oordeel dat niet kan worden bewezen dat de aangeefsters zijn gedrogeerd of op andere wijze zijn gedwongen de seksuele handelingen te ondergaan.

GHB en wapen

Voor het aanwezig hebben van de harddrug GHB en het voorhanden hebben van een geladen vuurwapen en munitie in een open kluis, vindt de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden passend. Aangezien de tijd die de verdachten in voorarrest hebben doorgebracht daarvan wordt afgetrokken, hoeven zij niet terug naar de gevangenis.


Foto: ANP