Scheveningen krijgt superluxe wooncomplex bij Derde Haven

7 December 2023, 21:02 uur
Den Haag & Regio
mainImage
3XN

Op de zakenbeurs Masters Expo in de RAI in Amsterdam is donderdag het ontwerp van het nieuwbouwproject Mares gepresenteerd.

Op de kop van de Derde Haven van Scheveningen - waar voorheen het Zuiderstrandtheater stond - komt een woongebouw met circa 100 luxueuze koopappartementen en high-end penthouses, variërend in grootte van 90 tot 350 vierkante meter.

Alle woningen krijgen beschutte terrassen en grote raampartijen met uitzicht over de zee, het Zuiderstrand en de haven. Het complex bestaat verder uit privé bergingen, een gemeenschappelijke fietsenstalling met oplaadpunten, privé parkeerplaatsen in een beveiligde garage onder het gebouw en een groene binnentuin, exclusief voor bewoners. In de gemeenschappelijke ruimte is overdag een conciërge aanwezig.

Tekst gaat door onder illustratie.

Illustratie: 3XN.

De Zuid

Mares is een bouwproject van ontwikkelaars MRP en Vorm. Het Deense architectenbureau 3XN ontwierp het gebouw. Het complex maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling De Zuid met in totaal ongeveer 400 woningen. De deelprojecten Zuidduin en Zuidhaven werden eerder al opgeleverd. Het project Zuidkade is begin 2025 klaar.

In het vernieuwde havengebied bij Mares komen diverse winkels, horeca en andere voorzieningen.