Voorburgs Dagblad | Reinier de Graaf vraagt om meer respect voor personeel
mainImage

Reinier de Graaf vraagt om meer respect voor personeel

17 november 2020, 13:58 uur
Den Haag & Regio

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft is een campagne gestart om bezoekers van het ziekenhuis meer respect te vragen voor alle medewerkers. “Wij blijven overeind voor jou! Houd jij je aan de regels voor ons?” luidt de slogan die ook via social media wordt verspreid.

Trieste aanleiding voor de campagne van de zorgmedewerkers is dat medewerkers steeds vaker te maken krijgen met patiënten en bezoekers die de coronamaatregelen weigeren op te volgen. In de campagne vertellen zorgprofessionals dat het alleen lukt overeind te blijven als iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Deze zijn er namelijk niet voor niets stellen ze. "Hiermee beschermen we onze kwetsbare patiënten, bezoekers én onszelf tegen het coronavirus." Het Reinier en de medewerkers hopen met de campagne meer begrip te kweken voor de regels en voor meer respect voor elkaar. "Want alleen samen houden we de zorg veilig."

De coronamaatregelen betekenen zo min mogelijk mensen in het ziekenhuis, 1 unieke bezoeker per patiënt per dag, maximaal 1 begeleider mee naar een afspraak, 1,5 meter afstand houden, een mondneusmasker dragen, screening bij de hoofdingang op klachten en natuurlijk een goede handhygiëne. Maatregelen die nodig zijn om een veilige ziekenhuisomgeving te creëren voor iedereen. In plaats van discussies aan te gaan met patiënten en bezoekers over hun gedrag stoppen de zorgverleners hun energie liever in het geven van aandacht en zorg aan hun patiënten.

Ook het HagaZiekenhuis heeft te maken met bezoekers die problemen hebben met de coronamaatregelen, zoals het maximaal aantal bezoekers per patiënt. Het ziekenhuis vraagt patiënten en bezoekers 'om met respect met onze medewerkers om te gaan. Onze medewerkers zijn er om te zorgen voor de patiënt. Niet om hun tijd kwijt te zijn aan discussies inclusief verbale agressie. Alle vormen van agressie richting onze medewerkers zijn onacceptabel', zo laat een woordvoerster dinsdag desgevraagd weten.