Voorburgs Dagblad | Licentiecommissie bestraft ADO opnieuw met puntenaftrek
mainImage

Licentiecommissie bestraft ADO opnieuw met puntenaftrek

14 september 2021, 20:42 uur
Den Haag & Regio

De onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal heeft besloten ADO Den Haag nog eens drie wedstrijdpunten in mindering te brengen. Vanwege de vertrouwelijkheid van deze maatregel geeft de commissie volgens de KNVB geen toelichting op het besluit. Het ligt echter zeer voor de hand dat het te maken heeft met de financiële problemen van de club. ADO is tegen de beslissing in beroep gegaan.

De licentiecommissie besloot ADO vorige maand ook al drie punten aftrek te geven, omdat de club niet had voldaan aan de begrotingsregels. De club tekende beroep aan en de hoorzitting dient nog deze week. De tweede termijn waarbinnen ADO een garantstelling van 5 miljoen euro moest hebben ingediend bij de KNVB, verliep eind vorige week. Als de club halverwege oktober geen sluitende begroting heeft, verliest ADO de proflicentie. De licentiecommissie benadrukt dat "een licentie kan komen te vervallen of een BVO worden ontnomen indien zij bij herhaling niet voldoet aan de geldende licentie-eisen".

ADO Den Haag degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie. Na zes speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie staat de club nu vierde, met tien punten. Dat aantal is zonder puntenaftrek.


Foto: ADO Den Haag