Voorburgs Dagblad | Jubileumboek ‘Een leven lang Laakkwartier’ op komst
mainImage

Jubileumboek ‘Een leven lang Laakkwartier’ op komst

27 november 2020, 08:29 uur
Den Haag & Regio

Afgelopen 1 juni bestond de Haagse Voetbalvereniging Laakkwartier 100 jaar. Een mijlpaal welke gezien de Corona pandemie, helaas, niet gevierd kon worden. “Er is één activiteit welke we niet nog langer uit kunnen en willen stellen, de presentatie van ons jubileumboek”, aldus voorzitter Ron Jansen. “We zullen het jubileumboek binnenkort via de website van Laakkwartier en diverse social media kanalen op spectaculaire wijze presenteren“.

Dit boek is geschreven door de Voorburgse schrijver en journalist Bart Bakker en bevat verhalen van bekende en minder bekende Hagenaars en Hagenezen welke betrokkenheid hebben gehad op welke wijze dan ook bij een voor H.V.V. Laakkwartier belangrijke periode of gebeurtenis.

“We zijn uitermate trots op het voorwoord in het jubileumboek van Louis van Gaal welke in 2013 namens de K.N.V.B. de prijs van de meest maatschappelijke amateurvereniging in Nederland uitreikte aan H.V.V. Laakkwartier”.

Jansen: “Een memorabel moment voor onze vereniging maar ook een moment die indruk heeft gemaakt bij de oud bondscoach gezien zijn indrukwekkend voorwoord”.

“In alle gesprekken kwamen de saamhorigheid van deze Haagse volksclub, de emotie, de mooie momenten, de clubliefde en soms ook de zorgen nadrukkelijk naar voren. Tevens wordt er, in het kader van de actualiteit, vooruit gekeken naar de toekomst”, aldus auteur Bart Bakker.

“H.V.V. Laakkwartier heeft een belangrijke maatschappelijke functie in de gelijknamige en omliggende wijken. Zo spelen vele jongeren bij H.V.V. Laakkwartier. De vereniging is een oase voor haar leden ongeacht geloof, afkomst of geaardheid waarbij normen en waarden binnen de kaders van de vereniging hoog in het vaandel staan”.

Bakker: “Niet alleen voetballers maar ook buurtbewoners, eenzame ouderen en mensen met een beperking weten de vereniging te vinden bij diverse activiteiten. De vereniging werkt daarbij samen met verschillende partners uit de wijken en heeft daarbij zelfs naast de vereniging een maatschappelijke stichting opgericht, genaamd ‘Laakkwartier in de Maatschappij’.

“De maatschappelijke rol is niet onopgemerkt gebleven in Den Haag en ver daarbuiten. De vereniging heeft diverse onderscheidingen ontvangen vanwege hun maatschappelijke inzet”.

Tachtigers als Peter Muller (links) en Wim Coster (rechts), beiden nog jeugdtrainer bij Laakkwartier, mochten samen met de jongste leden alvast een kijkje in de unieke interviewbundel nemen.

 

Harry Wientjens heeft namens de Rabobank, maatschappelijk partner van Laakkwartier, een exemplaar van auteur Bart Bakker in ontvangst mogen nemen. 

De beide langedurige sponsoren Andre en Thierry Staallekker van Technisch bureau Jansen kregen eveneens een exemplaar uitgereikt.  

Via de clubwebsite van Laakkwartier is boek binnenkort te koop. De voorinschrijving is gestart. Door een mail te sturen naar bart@bakker-communicatie.nl kan men een exemplaar bestellen. De verkoopprijs is 19,20 het oprichtingsjaar van Laakkwartier. Wees er snel bij, want de aanvragen gaan hard voor de unieke interviewbundel.