Voorburgs Dagblad | HTM: bushokjes ook weg uit oogpunt veiligheid passagiers
mainImage

HTM: bushokjes ook weg uit oogpunt veiligheid passagiers

28 oktober 2020, 10:25 uur
Den Haag & Regio

De HTM heeft naast het vernielde bushokje op het Tesselseplein nog één andere voorziening weggehaald met het ook op de ongeregeldheden in Duindorp, op de Nieboerweg. Volgens een woordvoerster was er op het plein een gevaarlijke situatie ontstaan voor wachtende reizigers omdat de elektricitieitsvoorziening volledig bloot was gelegd en er overal glas lag.

Omdat het bushokje op de Nieboerweg vorig jaar ook al vernield was, heeft de vervoersmaatschappij besloten uit voorzorg de voorziening te ontmantelen. Natuurlijk vinden wij het vervelend als er geen beschutting is voor wachtende mensen, zo geeft de woordvoerster desgevraagd aan, maar wij willen wel dat zij dat veilig kunnen doen. "Helaas heeft het slopen in dit geval dus directe gevolgen voor mensen die moeten wachten op de bus, zij hebben nu geen beschutting meer. Zodra wij het weer mogelijk achten, plaatsen wij de abri op zowel het Tesselseplein als de Nieboerweg terug. Wanneer dat is kunnen wij op dit moment nog niet aangeven."

SP-fractievoorzitter Lesley Arp stelde deze week vragen aan het college over de bushokjes omdat zij vreest dat ouderen en mensen die slecht ter been zijn er hard door worden getroffen.