Hoogste punt bereikt van woningen eerste fase LOF Erasmusveld

24 March 2023, 12:16 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Rijswijk Wonen

Het hoogste punt van LOF Erasmusveld fase 1 is bereikt. Daarom gingen donderdag drie vlaggen in top. Wethouder Martijn Balster, Sander Trouw van Rijswijk Wonen en Gerrit Jan Otterman van VORM voerden samen de feestelijk handeling uit. LOF Erasmusveld bestaat uit 139 zeer energiezuinige eengezinswoningen waarvan 40 beneden- en bovenwoningen.

Sander Trouw bedankte iedereen die meewerkt aan de bouw. "We zijn trots dat we hier in Den Haag, net over de grens van Rijswijk, deze 40 sociale huurwoningen kunnen realiseren. De 40 beneden- en bovenwoningen zijn dus betaalbaar en ook nog heel duurzaam. En dat is fijn in een tijd met hoge energieprijzen en een tekort aan woningen.”

De gemeente Den Haag heeft de norm gesteld om 30 procent sociaal te bouwen. Een goede samenwerking met woningcorporaties is daarbij van groot belang. LOF Erasmusveld is het tweede project waarbij Rijswijk Wonen ook in Den Haag bouwt aan beter wonen. Wethouder Martijn Balster van Volkshuisvesting: "De druk op de woningmarkt is nog steeds enorm. Dat geldt zeker voor betaalbare woningen. Ik ben ontzettend blij dat we samen met Rijswijk Wonen weer 40 woningen kunnen toevoegen aan de sociale woningvoorraad van Den Haag. Fijn, betaalbaar én duurzaam wonen gaan hier hand in hand. Daar ben ik trots op.”

Slim ingedeeld

Van buiten zien de woningen er uit als een normale rijwoning. Maar van binnen zijn het slim ingedeelde drie- en vierkamerwoningen. Bedoeld voor huishoudens met twee of drie personen. Elke woning heeft de voordeur aan de straat. De benedenwoningen hebben een achtertuin op het zuidwesten. De bovenwoningen hebben allemaal een dakterras op het zuidwesten. De woningen worden allemaal energiezuinig opgeleverd, met een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en isolatie. Als de bouw volgens planning blijft verlopen worden de woningen in het najaar van 2023 opgeleverd.