Honderd optredens op Haags muziekfestival Sniester

1 April 2024, 12:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Sniester (PR)

De programmering van het Haagse muziekfestival Sniester is compleet. Er treden op 24 en 25 mei ongeveer honderd acts op. Het evenement vindt plaats op negen podia op en rond de Grote Markt en in poppodium Paard.

Sniester biedt vooral ruimte aan alternatieve muziekacts zoals Wodan Boys, John Coffey, Elmer, Deadlett, Battlesnake, Death Lens, Stone, The Northern Boys en Snayx. Naast Nederlandse artiesten komen er optredens van acts uit België, Engeland, Ierland, Australië, Frankrijk en Denemarken. 

Programmeur Marco Bijsterbosch: “Een grote explosie van euforie, dat is Sniester voor mij. We zijn klein begonnen en de formule hebben we altijd als tijgers bewaakt: geen namen boeken om de namen, maar alleen acts waar we zelf voor zouden omfietsen, met emotie die uit hun lurven komt en een explosieve energie. Dat zijn vrijwel altijd bands die het label ‘alternatief’ krijgen opgeplakt, dus zo groeide Sniester in 10 jaar vanzelf tot het explosieve alternatieve festival van Den Haag. Met een line-up van 100 acts laten we Sniester dit jaar goed uit z’n vacht knallen.”