Voorburgs Dagblad | Hagenaar krijgt taakstraf voor bedreigen van radio dj FunX
mainImage

Hagenaar krijgt taakstraf voor bedreigen van radio dj FunX

dj Morad El Ouakilli
9 juni 2021, 14:28 uur
Den Haag & Regio

Een 24-jarige man uit Den Haag is woensdag door de politierechter veroordeeld tot honderd uur taakstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf voor het bedreigen van dj Morad El Ouakilli van radiozender FunX. De officier van justitie had in de rechtbank in Rotterdam een celstraf van twee maanden geëist.

El Ouakili deed begin vorig jaar aangifte van de bedreigingen die hij kreeg om het programma Ramadan Late Night. Meerdere medewerkers van FunX kregen via sociale media doodsbedreigingen, waarop de zender besloot te stoppen met het programma. De dreigers vonden dat muziek draaien tijdens de ramadan niet gepast is.

De politie deed uitgebreid digitaal onderzoek naar de afzender van de bedreigingen en kwam uiteindelijk uit bij het Instagramaccount van de Hagenaar. De officier van justitie neemt het de verdachte kwalijk dat hij de discussie over de invulling van het programma tijdens de ramadanperiode niet op een constructieve manier heeft gevoerd. "Dat zou de vorm moeten zijn, in welk geval dan ook. Door de wijze die verdachte heeft gehanteerd is het geen discussie op gelijk niveau, maar wordt door middel van het aanjagen van angst iets afgedwongen. Nu dit een steeds groter maatschappelijk probleem wordt, dient hier wat het Openbare Ministerie betreft dan ook fors tegen op te worden getreden."


Door: ANP | Foto: ANP