Gemeente stopt cadeaukaarten voor vrijwilligers na misbruik

12 October 2023, 12:54 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Vrijwilligers en mantelzorgers in Den Haag kunnen één keer per jaar bij de gemeente een cadeaukaart aanvragen als waardering voor hun inzet. Onlangs blijkt deze regeling onverwachts te zijn gestopt, omdat er teveel misbruik van werd gemaakt.

Op de website Denhaag.nl legt de gemeente uit dat het aanvragen van de cadeaukaart bewust zo makkelijk mogelijk was gemaakt, zodat zoveel mogelijk vrijwilligers en mantelzorgers er aansprak op konden maken.

"Er zijn veel aanvragen binnengekomen en daar is de gemeente blij mee", staat er op de website. "Helaas vroegen ook mensen zonder recht op de cadeaukaart de kaart aan. Het geld dat de gemeente had gereserveerd voor de cadeaukaarten is daardoor sneller op dan verwacht. U kunt nu geen aanvraag meer doen. De gemeente kijkt naar een regeling in de toekomst, zodat alle vrijwilligers en mantelzorgers de waardering kunnen krijgen die ze verdienen."

De Haagse Stadspartij in de gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld over het onverwachte stoppen van de regeling. De partij is bezorgd dat vrijwilligers en mantelzorgers die recht hebben op de waardering die nu niet meer krijgen en wil van het college weten welke stappen er worden genomen om te voorkomen dat mensen zonder recht op de cadeaukaart deze toch aanvragen.