Gemeente Den Haag hijst vlag voor Wereld Autisme Dag

2 April 2024, 14:57 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Nicole de Mooy (Facebook)

De gemeente Den Haag heeft vandaag de vlag gehesen voor Wereld Autisme Dag. De gemeente wil een inclusieve werkgever zijn en geeft hiermee erkenning aan ambtenaren en inwoners van de stad met autisme. De Verenigde Naties heeft 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag.

Wethouder Hilbert Bredemeijer (Dienstverlening) hees de vlag samen met het Medewerkersnetwerk Neurodiversiteit voor het stadhuis om aandacht te vragen voor autisme en om anderen bewust te maken van wat autisme inhoudt. Het medewerkersnetwerk bestaat uit ambtenaren met bijvoorbeeld AD(H)D, ASS, HSP, hoogbegaafdheid of dyslexie.

Autisme is een a-typische manier van werking van het brein (een neurodivergent brein). Mensen met autisme ervaren hun omgeving als allemaal losse details. Ze kunnen geen geheel maken van de informatie in hun hoofd. Daarbij zien ze elk detail. Alles komt even hard binnen. Vaak kunnen ze zich moeilijk in anderen inleven. Iemand met autisme heeft veel moeite met alle impulsen en prikkels die op hem afkomen.